Kezdőlap » Hotel » Calvi

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre fekszik. Sokan úgy szokták emlegetni, mint a kis Nápoly, hiszen a település felépítése nagyon hasonlít az olasz nagyvároséhoz.
Calvi történelme hozzávetőlegesen már az időszámításunk előtti 4. évszázadban elkezdődött, mivel itáliai őshonos törzsek lakták már ekkoriban ezt a környéket. A római időszakban, az akkor még falunak számító Calvi, egy katona laktanyához hasonlított, ahol egyes források szerint Julius Caesar seregei várakoztak, amíg újra hadba nem indultak. A 19. században a Nápolyi Királysághoz tartozott, aminek emlékeit még a mai napig őrzi a település látképe.
Calvi legfőbb látnivalói közé sorolhatóak a Palazzo Federico II, és a San Gerardo-templom, ahol évente a város védőszentjének rendeznek egy minden pompával ellátott körmenetet. Itt sajnos ne számítsunk nagy szálláshelyválasztékra, mert általában nem a turisták kedvenc úti célja ez a kis hely Olaszországon belül sem, így csak egy-két helyi lakos van, aki szállást tud biztosítani a saját házában, vagy egyéb kiadó apartmanban.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hawaii

Hawaii az Egyesült Államok 50. állama, 1959 augusztusa óta. Az érdekessége az, hogy nem az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük