Kezdőlap » Hotel » Cagliari egy kiváló turisztikai úti cél

Cagliari egy kiváló turisztikai úti cél

Cagliari egy olasz város, mely a központja Szardínia szigetének. Közel 170 ezren élnek a városban, és számos külvárosi területet is még Cagliari-hoz kapcsolva szoktak megemlíteni, ahol további 130 ezer ember él.
A város a sziget déli részénél található, ahol központja az Angyalok-öblének. Cagliarit szinte minden oldalról hegyek határolják, kivéve délről, ahol a tengerrel határos. Cagliari felépítésében is jól megmutatkozik ez a tájszerkezet, hiszen a város maga 7 dombra épült, és ezek a dombok alkotják a település egyes negyedeit is.

Ebben a városban nagyon sok szép látnivaló található, ezért ideális célpont turisztikai szempontból bárki számára. Hogyha szeretnénk megismerni a város legrégebbi részét, akkor a Castello dombtetőre kell felmennünk, ahol pazar látvány tárul elénk a Cagliari-öbölre. Ugyanitt megpillanthatjuk a város egykori falainak ép maradványait, valamint két 13. századból származó mészkőtornyot, az Elefánt-tornyot, és a Sant Pacras-t. Kis sétát követően eljuthatunk a castelloi székesegyházhoz, majd tőle nem messze már láthatjuk is a tartományi Kormányzói Palotát. Ugyancsak errefelé található a Szardíniai Régészeti Múzeum. Gyakran rendeznek koncerteket, és előadásokat a helyi amfiteátrumban, melynek jellegzetessége, hogy mészkősziklába vájták. Castello határán találjuk meg a Saint Remy bástyát, melyet az egykori városfalakra emeltek fel még a 19. században.

Cagliari városa nemcsak a látnivalók miatt lehet izgalmas utazási célpont, hanem amiatt is, mert itt található a sziget leghosszabb partszakasza, a Poetto, mely 13 kilométeren terül el. Ezen kívül a városban lehetőségünk nyílik vitorlázni, szabadtéri sportokat kipróbálni, kirándulni, vagy kipróbálni a helyi gasztronómiai finomságokat, melyek elsősorban tenger gyümölcseiből, és különleges halfogásokból állnak. Ugyancsak érdemes megkóstolni a helyben készült borokat, melyek kiválóan illenek a helyi ételspecialitásokhoz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük