Kezdőlap » Hotel » Cáceres a kastélyok városa

Cáceres a kastélyok városa

Cáceres városa Spanyolország középső régiójában, nem messze a portugál határtól található. A város csak úgy ismert a hispán országban, mint a „kastélyok birodalma”, mivel több mint 20 olyan épület található itt ahol a főurak vagy királyok laktak, és ezek az épületek között felfedezhetünk 500 vagy akár 600 éveseket is. Cáceres-nek több mint 96000 lakosa van, így egy elég nagy településnek számít az Extremadura régióban. A várost még a rómaiak alapították, azután a Spanyol királyság és a hispán uralkodók központi helye is volt. Mivel annyi látnivalóval rendelkezik, az UNESCO 1986-ban a világörökség részévé választotta a város területén lévő összes 100 évnél idősebb épületet.

Ezek közül a leghíresebbek a la Compañía de Jesus kolostor, a Santa María templomvár, az Iglesia de San Mateo, az Iglesia de San Francisco és az Iglesia de San Juan templom. A kastélyok és a várak közül mindenképpen érdemes megtekintenünk a Palacio de los Golfines de Arriba és az Palacio de los Golfines de Abajo kastélyt, ahol többek között Kasztíliai Izabella és I. Ferdinánd király is élt. Az egyik híres várat a Palacio-Fortaleza de los Torreorgaz-t, a város kérésére átalakították, így manapság már a Parador Hotel nevet viseli.

A múzeumok terén a legismertebb, a Múzeum Cáceres, ami a La Casa de las Veletas-ban található, és szó szerint egy élő középkori forgatagban találja magát az ember, ha ellátogat ide. Még két másik múzeumot is érdemes megtekintenünk, a Museo Concatedral de Caceres-t, ami egy vallási tárlatot bemutató, a La Casa-Museo pedig egy arab kultúrát bemutató összesített kiállítás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bangkok, Thaiföld fővárosa

Bangkok Thaiföldön található, és az ország fővárosa is egyben, ahol több mint 8,5 millió ember …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük