Kezdőlap » Életmód » C vitamin szükségletünk!

C vitamin szükségletünk!

Nagyon sok ember tévhitben van a C vitaminnal kapcsolatban! Sokan azt hiszik a gyümölcsökkel beviszik az elegendő mennyiséget, de, sajnos nem így van ez! Régen, rengeteg vitamin volt a gyümölcsökben, de mára ez sajnos tizedére esett vissza! Kilószámra kéne enni a citromot, és mégsem érnénk el a napi adagot! Minden nap sejtjeink millió halnak el, és ezek helyett újaknak kell születnie.

Ezt nagyban segíti a C vitamin. Aminek napi adagja minimum 30mg. Tehát, pl:egy 80 kg-os embernek a napi minimum szükséglete 2400mg. De csak abban az esetben, ha teljesen egészséges, nem él stresszes életmódot! Ellenkező esetben a duplája, triplája is kell legyen! Tévhit, hogy a sok C vitamin,vesekövet csinál. A vese több szűrős, így megoldja ezt nekünk! A felesleget meg vizelettel eltávolítja, tehát, túladagolni sem lehet!

Sajnos, sokszor gyermekes szülők is tévedésben vannak, 50mg C vitamin adásánál, azt hiszik, biztonságban van csemetéjük, nem lesz beteg, de Náluk is figyelembe kell venni a testsúly minimumot és aszerint kiszámolni mennyire van minimum szüksége a gyerekeknek, ahhoz, hogy ne kapjon el minden betegséget, és egészségesen fejlődjön./ ehhez, több vitamin és ásványi anyag szükséges/. Ezekről majd egy másik cikkemben beszélek majd! A C vitamin az egyik legfontosabb és nélkülözhetetlenen vitamin az egészségünk védelmében! Tényleg nem árt oda figyelni, és betartani amiket leírtam, hisz az egészség a legfontosabb dolog az ember életében! Azért viszont tenni kell! Remélem, sokan észbe kapnak, és tesznek ezzel is egészségükért, és gyermekeik egészségéért!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük