Kezdőlap » Látnivalók » Burma, a kékszemű cicák országa

Burma, a kékszemű cicák országa

Történelme nagyon régre nyúlik vissza. Onnan származik a Birman más néven Burmai szent templomi macska is, amely intelligens és bohókás stílusával mindenkit levesz a lábáról. Eredetét egy istennő: Tsun-Kyan-Kse nevéhez kötik, mivel a legenda során kék szemüket tőle kapták a cicák. Délkelet-Ázsiában, az Indokínai-félsziget északnyugati részén terül el, délen keskeny csíkban benyúlik a Maláj-félszigetre. Változatos felszíne három érészre tagolóik.

Nyugaton gyűrt hegyláncok húzódnak ezeknek nyugati ejtőit értékes teak-és szantálfa erdők borítják, keleten színesfémekben gazdag röghegységek a legmagasabb az 5881 méteres Hkágabo Razi. Középső részén fekszik a Irrawaddy feltöltött medencéje az ország gazdaságilag legfontosabb területe. A keleten elterülő San-fennsíkot a Salweeen folyó két részre osztja. Burma fő folyói az Irrawaddy és az ebbe torkolló Chindwin és Salween. Éghajlata túlnyomórészt trópusi monszun.

A csapadékos időszak májustól októberig tart, s az ország egyes vidékein az évi átlagos csapadékmennyiség eléri a 45000 millimétert. Azoknak, akik szeretik a történelmi helyeket bejárni, nincs is talán ennél szebb hely, számos templom és palota ékesíti Burma csaknem egész területét. Az odalátogatók viszont készüljenek fel, hogy a pénzváltókban a pénzváltás nem nagyon éri meg inkább próbáljunk magánúton váltani. A közlekedés az országban inkább egy rémálomnak minősül, hiszen a menetrendek nem igazán összehangoltságukról híresek. Burmában szinte percenként változnak a törvények, így úti célunkat nem biztos, hogy elérjük ezért érdemes bővebb információt szerezni a városról még mielőtt olyan meglepetés érne minket, amelyre nem számítottunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük