Kezdőlap » Hotel » Bulgária fővárosa Szófia

Bulgária fővárosa Szófia

Szófia, Bulgária fővárosa, és egyben az országban is itt élnek a legtöbben azaz 1.4 millióan. Északról és délről is Bulgáriát hegységek határolják azonban keletről a Fekete-tenger partjait találjuk.
A város történelme egészen a római korig nyúlik vissza, mivel Szófia területe volt a Nagy Római Birodalom keleti határa. A római kor nyomai azonban a mai napig nem tűntek el a városból, mivel nagyon sok korabeli épületromot találunk, és sok utca és állomásnév is a római császárok nevét viseli. Szófia azonban az eredeti nevét a görögöktől kapta, amikor is nagy létszámú népcsoport a 14. század közepén betelepült a városba. Később, a török korban a város neve Rumélia lett, egészen a z 1800-as évekig mikor az eredeti nevét és a fővárosi címet is visszakapta. Szófia világvárossá csak a második világháborút követően kezdett válni, ekkor épültek ki a lakónegyedei, és a belvárosa is ekkor teljesedett ki a mai formájává.

Bár Szófiának nincs tengerpartja, ami Bulgária egyik turisztika főbb vonzóereje, azonban a város nagyságával a látnivalók száma is igen magas. A legérdekesebb és legszebb építmény a Nevszki székesegyház, amit az orosz-török háborúban elhunyt katonák emlékre építetett Szófia. Az igazi különlegessége a 12 tonnás harangja, aminek a kongását még 30 kilométerre is elhallani. A legrégebbi bulgár templomot a Szent Zsófiát is itt találjuk a belvárosban, aminek az alapjait még a Római korban I. Justinianus császár rakta le, majd később a török korban dzsámi is volt. A székesegyháztól nem messze található a Nemzeti Színház is, amit egy hatalmas sétáló park vesz körül, ahol a helyi emberek a szabad idejük nagy részét töltik a hatalmas tölgyfák alatt. A látnivalók közül érdemes még megtekinteni a Banya Basi Dzsámit, a Régészeti Múzeumot, a Bolgár Nemzeti Galériát, az Etnográfiai Múzeumot és a Képzőművészek Szövetségének Galériáját is. A város fürdője a Központi Fürdő, egy igen kellemes környezetben található ahol akár egy 50 fokos gyógyvízben is megmártózhatunk, ami egyben a reumatikus panaszokra is gyógyírt jelenthet.

Ha már mindent láttunk, induljunk el felkeresni a város éttermeit és a bevásárló negyedeit, közöttük is a legnagyobbat a Bulevard Vitosát ahol szinte mindent megkaphatunk ami bulgáriai.
A szállások közül nehéz választani, de a következő felsorsolásból megismerhetünk párat. A Hilton Sofia, nevéből is már látszik, hogy ez egy luxus hotel, ahol csak a pénztárcánk szabhat határokat, mivel itt tömérdek extra szolgáltatás találunk az alapfeltételek mellett. Az Alexander Busniess egy közép árkategóriás szálloda, ami ideális üzleti és családi nyaraláshoz is egyaránt. A Diter Hotel és a Hotel Sofia olyan szállodák ahol a pénzünkért igazi luxust kaphatunk mértékkel. Ezek a szállodák minden pénztárcának igen kedvezőek, így nagyon népszerűek a külföldi turisták részéről. A legfiatalosabb, és a szórakozást kedvelők kedvenc hotele a Holiday Village Diplomat, ami egy közép árkategóriás, azonban a szolgáltatások igen kedvezőek az egész szállodában.
Így ezek után nincs más dolgunk mint kiválasztani egy szállodát és már irány is Szófia!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük