Kezdőlap » Látnivalók » Bükki látnivalók

Bükki látnivalók

Nagyszerű kirándulóhely a Bükk hegység. Változatos a növény-és állatvilág, sziklabércek, barlangok és erdőségek teszik kihagyhatatlan úti céllá. Aki kedveli az erdei sétákat, a friss levegőt és a barlangot légkörét, az mindenképpen látogasson el a Bükkbe.

Lillafüred
Lillafüred az egyik legszebb település az országban. Leginkább Palotaszállójáról ismert, mely egy neoreneszánsz szálloda. Az ország legmagasabb vízesése is a településen található. Az Anna-mésztufa barlang világritkaság, az István-barlang pedig cseppköveiről híres. Egy erdei sétával könnyen elérhető a Szeleta-barlang. A Hámori-tavat a XIX. században hozták létre. Nyáron lehet itt csónakázni vagy vízibiciklizni.

Szalajka-völgy
Szilvásvárad egy igazi turisztikai paradicsom. A Fátyol-vízesés sokakat ide vonz. 18 teraszon zúdul le a víz 17 méter hosszan. Nem messze van az Istállós-kő, ami 959 méter magas. A Kalapat-hegyen kilátót találunk, ami 33 méter magas. Az állatbarátok a lipicai ménes szállását is megcsodálhatják.
A Bükköt az ország tüdejének is szokás nevezni erdőségei miatt. Rengeteg turistaútvonal közül választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabbat.

Látnivalók még a környéken: Miskolc nevezetességei, Bánkút a sípályáival, Bükkszentkereszt, Szeleta-barlang, Bél-kő és Bélapátfalva.
Egy-két hetet az egész család könnyeden eltölthet Miskolc környékén. Innen rengeteg látnivaló elérhető. Akár az Aggteleki cseppkőbarlang is elérhető távolságban van, és ha már errefelé járunk, akkor ne hagyjuk ki! Miskolctapolcán pedig a barlangfürdő jelenhet örök élményt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük