Kezdőlap » Látnivalók » Budapest turista szemmel

Budapest turista szemmel

Tegnap este csodálatos élményben volt részem Nekem és a Vidéki ismerőseimnek. Ők kitalálták, hogy feljönnek vidékről egy kis esti budapesti városnézésre és segítsem őket kalauzolni. Örömmel tettem eleget ennek a kérésnek, hisz Budapest este a kivilágított panorámával gyönyörű. Az Aréna parkolójából indultunk és első körünk a felújított Baross téren át a Ferenceik tere felé vezetett, majd áthaladva az Erzsébet hídon a Gellért tér felé vezetett az utunk. Csodálatos panoráma tárult elénk: a kivilágított Erzsébet híd, a pesti oldalon a Corvinus Egyetem és a Vásárcsarnok, közben megcsodáltuk az újra régi pompájában ragyogó Szabadság( Ferencz József hidat), majd a Gellért szállót és a Gellért teret. Bekanyarodtunk a Bartók Béla útra és egész elmentünk a Móricz Zsigmond körtérig, ami szintén szép este kivilágítva. Bekanyarodtunk a Villányi útra, hogy megnézhessük esti fényben a Szent Imre templomot és a szépen kivilágított József Attila Gimnáziumot.

Tovább mentünk az Alkotás úton a Déli pályaudvar mellett, a Széll Kálmán tér( a pestieknek örökre Moszkva tér marad! ) érintésével a Margit híd felé, hogy majd megcsodálhassuk a margitszigeti zenélő szökőkutat. Már az újjáépített és esti fénybe öltözött Margit híd is gyönyörű, hát még a róla kitárulkozó dunai panoráma! Besétáltunk a hídfőtől a szökőkútig. Szerencsére még elértük az utolsó zenés fényjátékot. A vidéki ismerőseim teljesen le voltak nyűgözve a látványtól és meghatódva hallgatták többek között Liszt Magyar rapszódiáját, miközben a szökőkútból a magyar trikolórt megidéző piros-fehér-zöld színű vízsugarak lövelltek az ég felé a zene ütemére. Egyszerűen csodálatos volt!! Eme nagyszerű élmény után átsétáltunk a Kossuth térre, hogy megcsodálhassuk a Parlament tér felőli új díszkivilágítását, amely szintén fantasztikus élmény volt. Soha nem látott építészeti elemek lettek most a díszkivilágítás által megmutatva. Innen felmentünk a Gellérthegyre a Citadellához, hogy fentről is megcsodálhassuk Budapest panorámáját.

Itt sem csalódtunk, egyszerűen leírhatatlan szavakkal, hogy milyen csodálatos a panoráma a hegyről nézve is. Sikerült még megtekinteni a gellérthegyi Szabadság szobrot is. Esti körutunkat az Andrássy út érintésével a Hősök tere felé folytattuk, hogy a monumentális milleneumi emlékmű és a két gyönyörű múzeumépület ( Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum ) se maradjon ki. Végül még átugrottunk kicsit Óbudára is, lássunk valamicskét a régi óbudai házak hangulatából is, így megcsodálhattuk az óbudai Városháza ódon épületét és az új Sipos Halászkert és a Csalánosi Csárda hangulatos éttermét is.
Ez volt a vasárnap esti “Budapest by night” magyar szemmel.

Mindenkinek tudom ajánlani, hogy próbálja ki, akár autóval, akár városnéző busszal, akár közösségi közlekedéssel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük