Kezdőlap » Látnivalók » Buckingham-palota

Buckingham-palota

Nemcsak, hogy egyre több magyar költözik ki Londonba a jobb megérhetés reményében, de népszerű úticél az itthon maradók számára is. Elég csak a Towert vagy a Tower Bridge jellegzetes formáit felidézni, vagy a London Eye-ról elénk táruló kilátásra gondolni, már megéri átrepülni az angol fővárosba. Ha ott járunk, ne hagyjuk ki a Buckingham-palotát sem, mely a brit uralkodók rezisztenciája.

A palota termei tele vannak a világ minden tájáról származó értékes dísztárgyakkal és művészeti alkotásokkal. Rembrandt vagy Canaletto művei is megtalálhatóak a gyűjteményben. A palotában időszakos kiállításokat rendeznek, hogy meg lehessen csodálni a gazdag gyűjteményt.

A rezidencia mögött egy hatalmas kert található. Ez London legnagyobb magánkertje a maga 16 hektárjával. Van itt tó, teniszpálya, sőt még helikopter-leszállópálya is. 350 virágfaj és 30 madárfaj él itt. Klasszikus koncerteket, fogadásokat is rendeznek a kertben.
Ez volt ház Angliában, ahol bevezették az áramot. A bálterembe került az első konnektor 1883-ban. Érdekes még az is, hogy 1902-ben műtőt is rendeztek be Edvárd herceg számára.

Az angol uralkodók a XVI. századig a Westminster palotában laktak, ahol ma a parlament ülésezik. Később a Whitehall vált a székhellyé, majd 1698-tól a Szent Jakab palota. III. György vásárolta meg a Buckingham palotát felesége számára, de csak Viktória uralma idején nevezték át ezt királyi rezidenciává.
A palotában több száz óra található, ez az egyik legnagyobb magán óragyűjtemény a világon. Nemcsak a Buckingham palotát érdemes felkeresni. A királynőnek más kastélyai is akadnak Anglia szerte. Ilyen a Windsor is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük