Kezdőlap » Hotel » Brugge nevezetességei

Brugge nevezetességei

Brugge városa Belgiumban található, az ország nyugati részének, illetve a flamand régiónak a legnagyobb települése. Sokszor emlegetik Brugget úgy, mint az északi Velence, ami annak köszönhető, hogy a várost megannyi csatorna keresztezi, melyek a régi történelmi épületek, és malmok mellett igazán szép képet adnak ennek a városnak. A város központi része modern, mégis nem sokat változott a középkor óta, így egész Európában egyedülálló, és kiemelkedő látványosságnak számít.

Brugge városában nagyon sok olyan épület maradt érintetlenül, mely még a középkorból származik, így számos olyan látnivaló található a városban, amely nemcsak egyedi, hanem komoly történelmi jelentőséggel bír. Az egyik ilyen régi épület a Miasszonyunk templom, amelynek tornyai Európában a legmagasabb kőtornyok, és melyben megtekinthető a híres Michelangelo szobor, a Madonna a gyermekkel. A településen egyébként is számos 13. századi torony található, szám szerint 47, melyek harangjátékot adnak a közönség kedvéért. Amennyiben a város leghíresebb épületegyüttesét keressük, feltétlenül a Begina-házakat érdemes megtekintenünk. A Szent Vér-bazilikában megtekinthetjük a szent vér relikviát, mely még az első keresztes háborúból származik. Brugge városában külön említést érdemel a történelmi óváros, amelyet 2000 óta a világörökség részeként tartanak számon.

A városban sok múzeum található, melyek szinte minden típusú művészeti kiállítást felvonultatnak, azonban a leghíresebb mind közül a Groeninge Múzeum, és az Arent Ház, hogyha pedig irodalmi jellegű kiállítást szeretnénk megtekinteni, a Guido Gezelle Múzeumba látogassunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Mezőkövesd városát!

Mezőkövesd egy olyan kisváros, ahol közel 16 ezren élnek, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. Mezőkövesd az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük