Kezdőlap » Hotel » Brighton, Anglia leghíresebb tengerparti üdülőhelye

Brighton, Anglia leghíresebb tengerparti üdülőhelye

Brighton , Angliában a Sussex megyében található, Londontól délre az angol csatorna északi partjánál. Első hallásra biztosan furcsának tűnik sokaknak, hogy a szigetországban nem csak hidegebb vizű strandok vannak a tengernél, azonban Brighton-ban egy tengeri áramlatnak köszönhetően, melegebb a víz, mint más brit tengerpartokon. A strandok itt teljes mértékben homokos partszakasszal rendelkeznek, ami első ránézése hasonlít egy kicsit az USA-ban található nyugat-los angeles-i partokra.
Brighton, korábban a Királyi Haditengerészet hadikikötője volt a középkortól kezdve a második világháború végéig. Ennek köszönhetően a partszakaszok egyenletesen mélyülnek, aminek az előnye az, hogy elég messze be lehet sétálni a tengerbe, így azok is jól tudják magukat érezni a strandon, akik nem úszni, hanem csak egy kicsit pihenni szeretnének a sekély vízben.

A parton rengeteg apartmant és kisebb hotelt találunk, így aki nem szeretne egy percre sem elszabadulni a tengertől itt érdemes szétnézni a szállások terén. Aki inkább egy nagyobb kényelmet nyújtó hotelre vagy szállodára vágyik, keresse fel a belvárost, mivel ott több 4 és 5 csillagos szálloda is található, ahol minden olyan extrát megkaphatunk amit csak szeretnénk, és a határt csak a költségkeretünk szabhatja meg.

A parton évente több fesztivált is rendeznek, közöttük a leghíresebb a Brightoni Fringe Fesztivál, ami a Brighton-i napok kertén belül kerül megrendezésre, a másik ilyen rendezvény a nagy bajusz verseny, ami Anglia-szerte több száz férfit vonz ide, hogy megmutassák kinek a legnagyobb az arcszőrzete.
Jól látható hogy Birghtonban a tengerpart körül forog az élet, így aki elutazik ide a nyári időszakban, biztosan nem fog majd unatkozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük