Kezdőlap » Hotel » Briancon, egy francia síparadicsom

Briancon, egy francia síparadicsom

Briancon egy olyan város Franciaországban, melyről valószínűleg a legtöbb embernek azonnal a síelés jut az eszébe. Ez a kis település a síparadicsom köré épült, 1300 méter magasan, mégis történelmi kisvárosnak hívják, ahová TGV vonattal közvetlenül Párizsból, vagy Grenoble-ból eljuthatunk.
Az óvárosban hangulatos utcákat, meleget árasztó büféket, és vendéglátóhelységeket találunk, melyeket csupán megkoronáz a középkori vár. Annak ellenére hogy kis településről van szó, mégis több bolt, és számos kikapcsolódási lehetőség van itt, például uszoda, korcsolyapálya, sportközpont, mozi, élményfürdő, aquapark, kaszinó, és persze síelési lehetőség akár éjszaka is.

A sípálya 3 nagyobb részre különíthető el, az összes közül a legmagasabb pont 2800 méter magasan a monetier-i részen van, ide természetesen felvonóval juthatunk el. Sokan szeretnek ide járni síelni, hiszen több nehézségi szintű pálya is van itt, melyek nagy része erdőhatár alatt fut, és emiatt ezek a pályák még a rossz időjárási viszonyok alkalmával is jól járhatók.

Briancon tehát az egyik legjobb potenciális úti cél a síelők számára, akik hangulatos vendégházakban, vagy akár nagyobb szállodákban is megszállhatnak. Persze mindenki kedvére válogathat a panziók kiadó házak, szobák vagy apartmanok ajánlatai közül, azért néhány népszerű szálláshelyet érdemes kiemelni iránymutatás gyanánt. Egy népszerű 3 csillagos hely a Hotel Edelweiss, és további ismert 2 csillagos helyek a Hotel Mont-Brison, a Hotel De Paris, a Résidence Du Temple, és a Hotel Cristol is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük