Kezdőlap » Hotel » Brazília, Bahia állam

Brazília, Bahia állam

Bahia egyike a Brazíliában található 26 államnak, és az ország keleti partvidékénél helyezkedik el az Atlanti óceánnál. Sao Paulo, Rio de Janeiro és Minas Gerais után ez a negyedik legnépesebb állam az országban, és az ötödik legnagyobb területű. Az állam legnagyobb városa Salvador, vagy ahogy a helyiek hívják, São Salvador da Bahia de Todos os Santos. Salvador városa az Atlanti óceán és Mindenszentek-öböl csatlakozásánál helyezkedik el, és érdekesség, hogy az állam is erről az öbölről kapta a nevét.

Brazília északkeleti részén ez a turisták által a második leglátogatottabb állam, ami egyben azt is jelenti, hogy Bahia bevételének az 50%-át a turizmusból szerzi meg. A turisták számára elsősorban a hely természetes szépsége, a helyi kultúra, a kulináris művészet, a gyarmati építészet, és a helyi népszerűbb ünnepek jelentik a vonzalmi tényezőket, valamint az, hogy sokak szerint Bahiában úgy élnek az emberek, mintha az afrikaiak, és az európai népek életmódját összevonnánk.

Bahiában elsősorban természeti látnivalók találhatóak, de akad néhány történelmi jelentőségű kulturális látványosság is. Bahia állam birtokolja az ország keleti partrészének a legnagyobb hányadát, de a turisták számára mégsem csak a partvidék az érdekes, hanem az állam belterülete is legalább annyira, a szenvedélyes kultúrának, a néphagyományoknak, a vallási rendezvényeknek, az építészeti remekeknek, és a tipikus ételeknek köszönhetően.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük