Kezdőlap » Hotel » Bradford, egy tipikus angol kisváros

Bradford, egy tipikus angol kisváros

Bradford Angliában, Nyugat-Yorkshire-ben található kisváros, amely Leedstől 14 kilométerre fekszik. Bradfordnak jelentős ipara van többek között főleg technológiai, vegyi, és műszaki dolgokkal kapcsolatosan, valamint jelentős a pénzügyi szektora is. Emellett a legfőbb ok, amiért sokan látogatnak ide, az élénk turizmusnak, illetve a sok látnivalónak köszönhető.
Bradford egyik legnépszerűbb látványossága a Nemzetközi Média Múzeum, ez nagyon sok turistát vonz a városba, ahogy a világörökségnek nyilvánított Saltaire is. Itt megtekinthetjük az egykor virágzó ipari műhelyeket, mint például a Listes Malmot, és a régi Sómalmot. Habár az előbb említett épületek is régiek, mégis a legidősebb épület a városban a Székesegyház, mely a 13. századból származik. Érdekesség, hogy az egész településen találunk mecseteket, ami annak köszönhető, hogy Bradford lakossága a 19. században nagy számú muzulmán vallású lakossal bővült. A legszebb, és méretét tekintve is a legnagyobb mecset itt a Hanfia Masjid nevet kapta. Ezen kívül még további két hindu templom is található itt, az egyik a 2008-ben létesített Lakshmi Narayan mandir, az ország északi részén a legnagyobb hindu templom.

Amerre csak megyünk a városban, szinte mindenütt viktoriánus korabeli épülettel találkozhatunk, a középkorból nem sok épület maradt ugyanis fenn. Szintén ilyen stílusú a városháza, a tőzsde épülete, és a temető is. Ugyancsak híres viktoriánus építmény a Victoria Hotel, és a Midland Hotel szállodák. A múzeumok kedvelőinek a médiamúzeumon kívül érdemes ellátogatniuk a Bradfordi Ipari Múzeumba is, amely szinte mindent bemutat a város iparával kapcsolatosan egészen a textilipartól kezdve a gépkocsigyártásig. A Bradfordi Színmúzeum már egy egészen más típusú kiállítást tartogat a látogatóknak, ami sokkal inkább kapcsolatos a színházzal, melyből a városnak 4 is van. Bradfordban évente több fesztivált is rendeznek, például minden júniusban itt tartják a Könyvfesztivált és a Bradford Melát, amely egy családoknak szóló rendezvény. Ősszel az Ilkley Irodalmi Fesztivált rendezik meg, augusztusban pedig egy 4 napon keresztül tartó élelmiszerfesztivált. Mivel Bradfordot sokan tartják a film városának, ezért nem is meglepő, hogy évente több mozi-, és filmekkel kapcsolatos fesztivált rendeznek a településen.

Bradfordban még ezeken felül is számos érdekesség várja az ide látogatókat, például 37 park, kert, csónakázó tó, mocsár, és persze aktív sport, és éjszakai élet is jellemző.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük