Kezdőlap » Betegségek » Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy a bőrgyulladás és a pszoriázis valamilyen kémiai allergén hatására jön létre. Megjegyzem,hogy egyik vagy másik vércsoportra étellektinek is kölcsönhatásba léphetnek a vérrel vagy az emésztőrendszer szövetivel,ami gyulladáskeltő anyag felszabadulását okozhatja.

Az A és az AB vércsoportúaknál gyakrabban fordul elő a vegyszerekkel szemben jelentkező,allergiás kémiai reakció! A pikkelysömör viszont a 0 vércsoportú embereknél gyakoribb. Ezt a betegséget a 0 vércsoportúaknál t túl sok gabonaféle vagy tejtermék fogyasztása okozza. Máriának a testét 70 százalékban borította kiütés,testét égő fájdalom gyötörte.A légzése is nehézzé vált,alig bírt járni. Sorozatos műtéteken esett át.Sajnos a csontritkulással is szembe kellett néznie.

Mária elmondta dr.Horváthnak,hogy sok tejterméket,búzát,diót,kukoricát,és félkész ételeket fogyaszt,melyek magas zsírtartalommal és magas cukortartalommal bír!Nagyon kívánta az édességeket,a banánt és a diót!Ez az étrend minden ember szánára káros,főleg Mária számára,akinek a vércsoportja miatt valóságos átok.A doktor azonnal elő írta a 0 tipusú étrendet,melyben kizárta a vörös húsokat és a diót.Mellette vitaminok és ásványi anyag készítmények szedését írta elő! Alig két hónap után javulást mutatott. A légzése javult, és a kiütései is gyógyulni kezdtek.Fél év múlva ,gyógyult lett, mindezt a vércsoportjának előírt étrenddel érte el!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük