Kezdőlap » Divat és szépség » Bőrápolás ősszel: készítsük fel bőrünket a télre

Bőrápolás ősszel: készítsük fel bőrünket a télre

A megfelelő őszi bőrápolással felkészítjük bőrünket a közeledő hideg hónapokra. Ősz elején a nyári igénybevétel: az erős napfény, a klórozott, vagy sós víz hatása még látszik a bőrünkön. Az őszi bőrápolás célja tehát elsősorban a folyadékpótlás, ápolás a közeledő télre való felkészítés mellett. A hideg évszakban a kinti alacsony hőmérséklet, és a száraz, meleg beltéri levegő váltakozása ugyanis rendkívül hamar kiszáríthatja a bőrt.

Peelingek a jobb vérellátásért
A kiszáradt, elhalt bőrsejtek sápadttá, sprőddé tehetik arcbőrünket. A kímélő peelingek segítségével eltávolíthatjuk ezeket a hámsejteket, és a bőr vérellátását is javíthatjuk. Az arc ezáltal élettelibb, frissebb látványt nyújt. Azonban legyünk óvatosak: ha túl gyakran alkalmazzuk a peelingeket, épp ellentétes hatást érhetünk el, kiszáríthatjuk a bőrt. Hetente egy alkalom bőven elég.

Bőrápolás ősszel: középpontban a hidratálás
Mivel ebben az időszakban a bőrnek különösen sok folyadékra van szüksége, a tisztításhoz enyhébb hatású, kímélő termékeket használjunk, amelyek nem szárítják ki a bőrt, nem tesznek kárt a természetes védőrétegében. A speciális olajfürdők például különösen táplálóak, selymessé, puhává teszik bőrünket, és növelik a nedvességtartalmát. Azonban ne maradjunk túl sokáig a kádban: a hosszú fürdő is rossz hatással lehet a bőrre.

A bőrápoláshoz ebben az időszakban általánosan a zsírosabb, nehezebb krémek ajánlottak. Figyeljünk arra, hogy a sminkeléshez is hidratáló hatású termékeket válasszunk. Az alapozás előtt ajánlott egy réteg hidratáló arckrém felvitele. Az arcmaszkok, arcpakolások kiváló megoldást jelentenek a bőr kiszáradása ellen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük