Kezdőlap » Divat és szépség » Bőrápolás 25-35 éves korban: megelőzés, és védelem

Bőrápolás 25-35 éves korban: megelőzés, és védelem

25 évesen kevesen gondolnak arra, hogy eljött a tudatosabb bőrápolás ideje. Azonban ebben az életkorban már a később elmélyülő ráncok alapjai kialakulnak – 30 éves kor fölött pedig a szemöldökök közötti, és a mimikai ráncok kirajzolódása is elkezdődik. Az arcvonások karakteresebbé válnak. A szem alatt egyre gyakrabban jelennek meg karikák, vagy duzzanatok, táskák. A bőrszín nem olyan ragyogó, és egészséges, mint kamaszkorban: egészségtelen életmód esetén már harmincéves kor előtt szürkés-fakóvá válhat.

A sejtmegújulás, a bőrben található faggyú-, és verejtékmirigyek aktivitása, illetve a kollagénrostok termelődése lelassul. A modern, rohanó életmód az öregedési folyamatot is felgyorsítja. A megfelelő bőrápolás azonban hatékony védelmet nyújthat, és gátolhatja, késleltetheti ezeket a folyamatokat.

20-35 éves kor között a bőrápolás lényege, hogy erősítsük a bőr természetes védelmi rendszerét, illetve biztosítsuk a káros környezeti hatások – az UV-sugárzás, az időjárási viszontagságok, és a szennyeződések elleni védelmet. 30 éves kor fölött a szemránckrémek használata is szükségessé válhat, addig viszont felesleges. Néhány alapelvet betartva sokáig megőrizhetjük bőrünk fiatalságát. Ügyeljünk arra, hogy minden este lemossuk a sminket, ne legyenek festékmaradványok az arcbőrön. Naponta tisztítsuk meg arcunkat, szükség esetén kétszer: reggel, és este. Bőrradírt csak heti egyszer használjunk. A száraz arcbőrt naponta krémezzük: a tartós bőrszárazság elősegíti a ráncok kialakulását. Ne csak kívülről, belülről is tápláljuk bőrünket: az A-, C-, és E-vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás láthatóan szebbé teszi a bőrt, és a hajat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük