Kezdőlap » Hotel » Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű hely Francia-Polinéziában. Az egész sziget mesés környezetben található, lagúna és korallzátony is körülveszi, a sziget közepén pedig egy vulkán alakult ki, melynek a legmagasabb pontja a 727 méter magas Mont Otemanu. A sziget neve eredetileg Pora Pora tahiti nyelven, amely azt jelképezi, hogy a környéken a legelső szigetként alakult ki. A szigeten a legnagyobb város Vaitape, amely a nyugati részén található.
Bora Bora szigetén többnyire a turizmusból élnek az emberek napjainkban, és annak ellenére, hogy több szállodát is építettek már errefelé, még mindig jellemzőek a pálmatetős, légkondicionált bungalók is, melyeket általában egyenesen a vízre építenek, ezek között a szálláshelyek között is találhatunk olcsóbb, és exkluzív, drágább típusút is. Bora Bora szigetén nagyon sok turisztikai látványosság a vízen található, de vannak olyanok is, melyek a szárazföldön, például a második világháborús ágyúk. Összesen 7 ágyú található a sziget partjainál, ahol a helyiek is gyakran mulatnak. Bora Bora szigetén a látnivalók közé tartozik az Otemanu hegy is, amely olyan magas, hogy úgy tűnik mintha felhőkarcoló lenne, de az egész szigeten olyan szép, buja zöldnövényzet alakult ki, hogy az minden turistát ámulatba ejt, aki meglátja.

A szigeten többnyire a francia, és a tahiti nyelvet beszélik, de az idegenvezetők általában megértik az angolt is. Bora Borán egyetlen buszjárat található, amely fordul egyet óránként, így hogyha gyorsan szeretnénk eljutni egyik helyről a másikra, béreljünk biciklit, vagy kisautót. A szigeten több program keretében ismerkedhetünk meg a helyi élővilággal, például búvárkodva, vagy a Bora Bora Lagunáriumban. A vízben nagyon sok cápával, és ördögrájával találkozhatunk, de a korallzátonyon kívül delfincsapatok is élnek. Hogyha elég merészek vagyunk, befizethetünk egy úszásra a 2-3 méter hosszú óriásrájákkal, vagy kipróbálhatjuk a tengeri halászatot és az ülő kenuzást is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük