Kezdőlap » Hotel » Bolívia nagyvárosa, Santa Cruz

Bolívia nagyvárosa, Santa Cruz

Bolívia Dél-Amerikában található, Brazília mellett, és ebben az országban helyezkedik el a déli kontinens legmelegebb városa, Santa Cruz is. Ide azok a turisták jönnek nyaralni, akik az igazán meleg és füllesztő időjárást kedvelik, ennek az oka, hogy itt a hőmérséklet 20 fok alá egyáltalán nem esik, azonban a nyár legmelegebb napjain nem elképzelhetetlen a 40 Celsius fokos hőség sem.

A város lakosainak nagy része mezőgazdaságból él, amin belül a dohány, a kávé és a cukornádtermesztés a főbb tevékenységük. Ide természetesen csak repülővel tudunk eljutni, ami azért egyszerű, mert Santa Cruznak két reptere is van, a Viru Viru, és az El Trompillo. A belvárosban, és ettől 2-3 kilométerre is vannak népszerű szállodák szinte minden árkategóriában a 2 csillagostól egészen az 5 csillagosig. Népszerű az ide látogató turisták körében például a Buganvillas Hotel, a Yotau All Suites Hotel, valamint a legjobb minőséget nyújtó, mégis kedvező árkategóriát kínáló Las Palmas Hotel. 2008-ban épült a környéken egyedülálló öko üdülőhely, a Biocentro Guembé Mariposario Resort Santa Cruz, amely tulajdonképpen a várostól 12 kilométerre található, de csodás zöldövezetben helyezkedik el. Az utóbbi szálláshelyet azért éri meg választani, mert itt nemcsak egzotikus növényeket, erdőket, hanem őshonos állatokat is megtekinthetünk, és élvezhetjük a szálláshely által kínált kempinget, medencéket, de a gyermekek számára külön klub van kialakítva, valamint madár megfigyelőhely, amely mind a vendégek szórakozatását hivatott biztosítani.

A Santa Cruzba való utazás néhány szempontból kissé problémás lehet. Az első gondot jelentő tényező az, hogy a repülőút körülbelül majdhogynem egy napot vesz igénybe, és az utazás összköltsége is legalább 500 ezer forintba fog kerülni. Ez azért van, mert közvetlen járat Budapestről nem is indul, csak Bécsből és Madridból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük