Kezdőlap » Betegségek » Bölcsőhalál

Bölcsőhalál

Ez a betegség az egy évnél fiatalabb csecsemőknél fordulhat elő . Sajnos ennek a kornak nincs előjele , egyik percről a másikra hunynak el a babák , általában éjszaka történik a baj . A halál beállta után semmilyen vizsgálat nem tudja kimutatni a halál okát. Ilyen esetben beszélhetünk bölcsőhalálról . Sokan nem szeretnek erről a gondról beszélni , de sajnos attól , mert nem beszélünk róla , még jelen van a világban és akármikor ” lecsaphat ” . A vizsgálatok alapján egyértelműen kimutatható , hogy sokkal gyakrabban fordulhat elő a betegség fiú gyermekeknél , mint a lány babáknál .

Amennyiben a terhesség alatt , vagy azután dohányzás található a baba környezetében , akkor még nagyobb az esély a bölcsőhalálra , illetve ha már volt a családban ilyen fajta haláleset , akkor is van esély a betegség kialakulásra . Természetesen vannak lehetőségek , amikkel megelőzhető a betegség . Az egyik ilyen például , hogy vannak olyan szerkezetek , amik figyelik a baba légzését, és amennyiben kimarad a légzés azonnal sípoló hangot ad ki , így időben orvoshoz tudjuk vinni gyermekünket .

Ami még nagyon fontos , hogy a terhesség , illetve az azt követő időkben kerüljük a dohányzást , ezzel is segítve gyermekünk egészségét . Ha lehet , akkor próbáljuk meg gyermekünket azonnal hozzászoktatni a kiságyához és kerüljük , hogy a szülők között aludjon . Illetve ami még fontos lehet , hogy gyermekünk minél tovább fogyassza az anyatejet , hiszen ezzel is tudjuk csökkenteni az esélyét a bölcsőhalálnak .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gerincoszlop gyógykezelése

Napjainkban kiropraktika néven ismertebb eljárás. Az első alkalommal 1985-ben, Palmer által az USA-ban bevezetett módszer, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük