Kezdőlap » Baba-mama » Biztosan készen állsz az örökbefogadásra?

Biztosan készen állsz az örökbefogadásra?

Egy gyermeket vállalni nem könnyű feladat. Sohasem lehet igazán kész az ember arra, hogy milyen is lesz a leendő gyermek, még nehezebb eldönteni azt, hogy örökbe fogadunk-e egy csecsemőt vagy gyermeket akkor, ha párunkkal együttesen nem tudunk gyermeket nemzeni.

Végig kell gondolni ilyenkor, hogy vajon el tudjuk-e fogadni, hogy esetleg a gyermek etnikailag különbözik esetleg, hogy örökletes betegséget hordoz. Ezt mindaddig, amíg nem tapasztalja meg az ember, nagyon nehezen tudja átérezni, milyen felelősséggel is jár. Nem szabad elfelejteni, hogy azok a gyerekek, akik adoptálásra kerülnek, vagy árvák, vagy a szüleik lemondtak róluk, akármennyire is az örökbefogadó szülő lesz az, aki jóban, rosszban a gyermeke mellett van, sajnos nem tagadhatja meg leendő gyermekétől azt, hogy tudja, honnan származik, mi is az ő története, milyen biológiai gyökerekkel rendelkezik.

Illetve fel kell készülni arra is, hogy a gyermeket bántalmazták, tehát érzelmi problémákkal küszködhetett, ezért érdemes majd a jövőben egy szakembert felkeresni. Nem vehetjük el leendő gyermekünktől az identitását, amennyiben eltérő nemzetiségű, kötelességünk megmutatni neki, hogy honnan jött, hogy mit hordozott eddig. Ez az egyik legnehezebb és legnagyobb feladat az örökbefogadás során. A másik legnehezebb feladat, amikor is el kell döntenünk, hogy a gyermek biológiai szüleivel milyen kapcsolata legyen a gyermeknek, illetve mi történik akkor, ha a biológiai szülei a gyermeknek mégsem hajlandóak az örökbe adásra.

Egy gyermek érkezése mindent megváltoztat, legyen az genetikailag a sajátunk vagy sem. Rengeteg probléma adódik, melyet ott azonnal kell megoldanunk, melyre nem voltunk és nem is lehetünk felkészültek. Gyermekünknek a legfontosabb, hogy felelősség- és szeretetteljes környezetben nőhessen fel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük