Kezdőlap » Baba-mama » Bilire szoktatás

Bilire szoktatás

A papírpelenkák feltalálásával együtt beköszöntött az a korszak, amikor a szülők is kevésbé érzik magukat arra kényszerítve, hogy siettessék a szobatisztaság kérdését és a gyerekeknek is jóval kényelmesebb, mint a régen, a textilpelenkák idejében. Akkor a textilpelusok tisztítás, tárolása sokkal macerásabb volt, mint most, a papírpelenkák korszakában. Az anyukáknak ez nehéz volt, a gyermekeknek pedig kényelmetlen viselet. Ha szüleinket, nagyszüleinket megkérdezzük , nagyjából 1 éves korra teszik a szobatisztaság kezdetét.Bizonyára léteznek olyan kultúrák, ahol ez működik is.

Nálunk Magyarországon 2-3 éves kor körülre teszik a szobatisztaság kezdetét, azonban amíg a gyermek el nem éri az iskolás kort 6-7 év előfordulnak balesetek. És elő is fognak fordulni.ilyenkor fontos hogy ne alázzuk meg a gyereket , ne keltsünk benne szégyenérzetet.Inkább könnyítsük meg a dolgát, használjunk gumilepedőt, vagy bugyipelenkát, amiben önállóan is el tudja végezni a dolgát.Vegyük figyelembe, hogy nyáron sokkal könnyebben megtanulja a gyermek, a bilibe-wc be pisilést mint télen, tehát az hogy betöltötte a 3 éves kort, semmit nem jelent, várjuk meg a nyarat, néhány hónapon semmi nem fog múlni.

Nagyon fontos kérdés még, hogy milyen bilit válasszunk-nos ez mindenki saját magánügye, de vegyük mindenképpen figyelembe, hogy a bili nem játékszer, tehát nem kell zenélő , csörgő-zörgő villogó kütyüket választani. Néha a kevesebb több. A legegyszerűbb bili tökéletesen megfelel a célnak, mindössze azt érdemes szem előtt tartani, hogy a fiúkén elöl legyen egy kis kiszögellés, hogy ne pisiljenek ki belőle.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük