Kezdőlap » Egészséges életmód » Bikram jóga gyógyít és átmozgat

Bikram jóga gyógyít és átmozgat

A Bikram jóga az ősi hatha jóga 20. századi fajtája. Bikram Choudhury indiai jógi nevéhez fűződik akinek az volt a célja, hogy olyan jógasorozatot fejlesszen ki amelyet mindenki végre tud hajtani bármilyen életkorban és egészségi állapotban legyen. A 40 Celsius-fokra fűtött teremben 40 százalékos páratartalomnál végzik, 90 percen keresztül. 26 jógagyakorlatból áll. Azt hinnénk, hogy 40 fokban nem lehet jógázni pedig lehet, ennél a hőmérsékletnél az izmok, a szalagok lazábbak, könnyebben nyújthatók így a sérülés veszély lényegesen csökken. A test minden egyes részét megmozgatja.

A gyakorlatsort kétszer kell elvégezni. Az első sorozatban tökéletesítjük a technikát a másodikban mélyedhetünk el igazán a jógapózban. A gyakorlatok egymásra épülnek mindig előkészítve a testet a következő gyakorlatra. Figyeljünk a folyadék pótlásra. A nagy izzadás miatt a 90 perc alatt 1,5 liter folyadékot is veszthetünk.

Rendszeres gyakorlása során többféle panaszok gyógyíthatók: az érelmeszesedés, cukorbetegség, allergiás panaszok, mozgásszervi elváltozások, tüdőpanaszok, migrén, magas vérnyomás, emésztési problémákra is jó hatással van. Az ideális testsúly eléréséhez is kiváló mert aki túlsúlyos az lefogy, aki sovány az hízik a gyakorlatok rendszeres végzése mellett.
Erősíti immunrendszerünket, csökkenti a krónikus megbetegedések tüneteit. A testre, szellemre és lélekre is kedvező hatással van.

A Bikram jógát bárki gyakorolhatja kortól és képességtől függetlenül, kezdőknek is ajánlott.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük