Kezdőlap » Házépítés » Betonlépcső beépítése családi háznál

Betonlépcső beépítése családi háznál

Amikor már elkészült a családi házunk, tehát felépítettük az alapot, a falakat, az emeletet és a tető is megvan, nincs is más dolgunk, mint elkezdeni a következő lépést, ami nem más, mint a benti lépcső megépítése, és a tetőtér beépítése, illetve az ehhez tartozó tető szigetelése is, természetesen belülről.

Ahhoz, hogy a családi házunkban beton lépcsőt készíthessünk, szükségünk lesz egy kőműves segítségére, vagy legalábbis akkor, hogyha mi magunk nem rendelkezünk ilyen tapasztalatokkal, illetve szakértelemmel. Azonban ellenkező esetben, hogyha nem, akkor pedig béreljünk fel egy kőművest, aki megbízhatóan, és kellő szakértelem valamint tapasztalat birtokában dolgozik, és ajánlkozzunk a segédjének, elvégre ezt a családi házat mi magunk szeretnénk felépíteni, és hogyha már eddig sikerült, miért is ne lehetne továbbra is folytatni ezt a tendenciát?! Tehát, a benti betonlépcső elkészítéséhez szükségünk lesz egy kőművesre, magunkra mint segítő, és elegendő alapanyagra a munkához. Egy benti betonlépcső elkészítése nem egyszerű feladat, ezért is kell a szakértelem hozzá. A lépcsőbe nagyon komoly vasmennyiséget kell beletenni annak érdekében, hogy rendesen tartson, és nagyon igényes, figyelmet igénylő munkáról van szó, valamint természetesen ennél a lépésnél is kiemelkedően fontos az, hogy stabil, és megfelelő biztosságú szerkezetet építsünk, hiszen nem szeretnénk azt, hogyha időközben derülne ki, hogy nem megfelelő munkát végeztünk. Nagy valószínűséggel senkinek nem lenne ínyére, hogyha egyik nap azt kellene tapasztalnia, hogy a lépcső, amit kőkemény betonból felépített megreped, vagy esetleg rosszabb esetben össze is omlik, netalán a belakás után, és még balesetet is okoz. Azt viszont minden bizonnyal elmondhatjuk, hogy a vasbeton lépcső beltéri elkészítése nem kis embert és energiát igénylő feladat, hiszen ez egy olyan munkafolyamat, amely komoly odafigyelést és mesteri precizitást, valamint tervezést igényel, és nagy valószínűséggel sokkal többet kacagunk majd a végén, amint elkészültünk a munkával, mint közben. Tehát a betonlépcső megépítése komoly, és kijelenthetjük, hogy nehéz feladat. Elsőként, mint midig, amikor betonozni fogunk, készítenünk kell egy alapot, amibe a betont öntjük.
Ennek az alapszerkezetnek is már olyan stabilnak kell lennie, hiszen hogyha ezt az alap lépést rontjuk el az elején, nagy valószínűséggel nem lesz „normális” a lépcsőnk sem. Tehát, amint elkészültek a zsaluk, készüljünk fel a betonozásra, és arra is, hogy a betonba, valamint a lépcsőbe is igazán komoly vasmennyiséget kell majd beletenni. Már a szakemberek is azt mondják, hogy egy ilyen típusú, családi házon belüli vasbeton lépcső bezsaluzása is igencsak komoly precizitást, szakértelmet és odafigyelést, valamint nagyon nagy tapasztalatot igényel. De persze hogyha szerencsére ennek nem vagyunk híján, akkor jól jártunk. Természetesen azért nem kell annyira megijedni, és azt mondani, hogy inkább nem tervezünk ilyen lépcsőt, hiszen sokkal biztonságosabb hogyha jól van elkészítve, mint bármely más típusú lépcső, emellett pedig egy jó szakember tökéletesen meg tudja csinálni, és megvalósítja a terveinket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Családi ház koszorú elkészítése és tetőtéri falazás

A családi házunk építésének ez már a sokadik lépése, hiszen azután, hogy előkészítettünk mindent, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük