Kezdőlap » Betegségek » Betegségek lelki okai

Betegségek lelki okai

Az egészséget úgy lehetne a legjobban definiálni, hogy testi, lelki és szellemi egységünk harmonikus működése. Minden betegség lelki eredetű.
A legtöbb ember csak a fizikai tünetek megjelenése után fordít rá figyelmet. Ám az esetek többségében itt elkövetnek egy hibát. Gyógyszerrel kezelik a tüneteket, de ettől nem oldódik meg a probléma, és a tabletta is csak ideig-óráig hat. A hátterben álló lelki betegség ezzel még nincs kezelve és addig, amíg arra nem találjuk meg a gyógymódot addig felesleges próbálkozás a fizikai tünetek elmúlasztása.

Sokan sajnos nem tudják, hogy mi a valódi kiváltó ok. Ha úgy érezzük meg kell felelnünk mások elvárásainak egy bizonyos idő elteltével úrrá lesz rajtunk a szorongás, félelemérzet és akár a düh is. Az aki mérgét és gyűlöletét nem tudja egészségesen levezetni annak egy idő után gyomorpanaszai lesznek. Nem ritka az sem amikor az ilyen betegek gyomorfekéllyel, illetve szívproblémákkal küzdenek. Az ájulásos betegség is gyakori. Ilyenkor az egyén tudat alatt el akar menekülni a világ és a problémái elől. Sokszor előfordul, hogy a gyermek aki egyébként már szobatiszta volt ( vagy korának megfelelően annak kéne lennie) mégis ágybavizel. Ennek az oka az, hogy retteg valamitől. Ez lehet családon belüli ok is, óvodai és iskolai piszkálódások. A tanárnő túlzott szigorúsága.

Ahogy a lélek állapota meg tudja betegíteni a testet, úgy a gondolat erejével meg is tudja gyógyítani. Törekedni kell a harmóniára, szeretetre és a lelki békére. Ezért szokás mondani, hogy az emberi test a lélek térképe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

1 hozzászólás

  1. Nagyon kedvelem a hireiteket,ill.az aktualis temaitokat.Sokat tanultam belole.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük