Beteg ház

Napjainkban egyre több ember fordít figyelmet egészségére és életminőségére. Annak ellenére, hogy a saját testünkön megjelenő tünetek és problémák természetesen prioritást élveznek, érdemes odafigyelni otthonunkra is, hiszen ez az egyik olyan tér, amiben a legtöbb időt töltünk.

Sok hazai háztartás betegnek minősíthető, mert olyan körülményeket biztosít lakói számára, amelyek kimutatottan és biztosan betegségeket hoznak lakóik számára. Az alapvető komfortfokozatok hiánya természetesen alapvető problémát jelenthetnek, de mostanság nem ezen a területen van a legtöbb probléma. Az összkomfortos háztartások is rengeteg olyan veszélyforrást tartogathatnak magukban, amelyek első látásra nem nyilvánvalóak.

Rengeteg háztartásban találhatóak még azbeszt elemek, pedig a szigetelésként használt anyag számos egészségügyi problémát, többek közt rákot okozhat.

A penész is szinte minden háztartás állandó „lakója” pedig hosszútávon légúti betegségeket, asztmát okozhat.
A radon, bár hazánkban csak ismerkedünk a problémával, modern korunk átka. A felújított épületekben, jól záró nyílászárók mellett szellőztetés hiányában felszaporodhat, s így akár csekélymértékű sugárszennyezést is okozhat, mely hosszú távon rákot is okozhat.

Szintén problémát okozhatnak az égéstermékek, különösen a szén-monoxid és –dioxid, melyek a nyílt égésterű kazánokból és kandallókból származhat és komoly problémákat okozhatnak.
Az ózon is újkeletű probléma, a nyomtatók, másológépek, a hűtő- és gépjármű szagtalanításra használt eszközök ezt használják tisztításra, de belélegezve kifejezetten káros és légúti, koncentrációbeli problémákat hozhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért fontos a főtétel?

Nagyon sok betegség kihalkítója, ha nem eszünk naponta főtételt. A minden napok gyorsasága miatt sokszor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük