Kezdőlap » Hotel » Bern nevezetességei

Bern nevezetességei

Bern, Svájc fővárosa, az országban a negyedik legnépesebb város, amely az ország közepén, az Aare folyó partján található. Bernben annyi nevezetesség és látnivaló található, hogy ha mindegyiket meg szeretnénk tekinteni, egy hét is kevés lenne hozzá.
Kezdhetjük talán az Óvárossal, amit sokan csak Belvárosnak hívnak, ezt az egész területet az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, amin nem is csodálkozhatunk, hiszen a többnyire 15-16 századi hangulatú településrész tényleg festői szépséggel bír. Az óvárosban jellemzően sikátorszerű utcák vannak, melyek többnyire macskakövesek, és apró kutakkal borítottak.

Amikor itt járunk, mindenképp figyeljük meg a házak, épületek homlokzatát, melyek szép díszesek, azonban ne hagyjuk ki a 2-3 emelet magas árkádsoros színes épületeket sem, melyek aljában többnyire boltokat találunk, ahol szuveníreket is beszerezhetünk. Bern egyik legfőbb nevezetessége az Óratorony, amelyet az idők során már többször is felújítottak, ettől nem messze található a majdnem 50 méter magas Ketrec-torony, amely egykor börtöntoronyként funkcionált. Egy harmadik torony is található a városban, a Hollandi-torony, amely egykor a város 3. falának kiemelkedő építménye volt. Bern városában a legrégebbi híd a legnépszerűbb, ez a 15. századból származó 52 méter hosszú Alsóvárosi toronyhíd, melynek elejénél található a Kikötő-kapu, amely az egykori Nydegg vár egyedüli fennmaradt része. Bern városának legnagyobb turistalátványossága a város peremén található Medveverem, ahol a barnamedvék természetes környezetükben, a város lakói előtt élik mindennapjaikat.

Habár Bernben számos tornyot találunk, legalább ennyire számottevőek a helyi templomok is. Az egyik híres templom, a Francia-templom az óvárosban található, azonban a településen a legjelentősebb a Münster templom. Itt található Svájc legnagyobb harangja, mely egyike a templomban elhelyezett 9 harangnak, és a templom legmagasabb tornya pedig 100 méter magas. A Szentlélek-templom az országban fellelhető barokk református templomok közül a legszebb. Bern épületei közül külön említést érdemel a Városháza, valamint az Erlach-palota, amely egy nemesi-polgári palota. A Gabonaház érdekessége, hogy napjainkban itt található a Kereskedelmi Múzeum, valamint a postahivatal. Rögtön mellette található a Városi Színház, ahol opera-, dráma-, és balett előadásokat is megtekinthetünk. A Szövetségi Parlament épülete a 19. század végén épült, és egy igazán látványos épületről van szó, melynek kupolája, és homlokzata is magára vonzza az arra járók tekintetét. Mivel egykoron a városban élt Einstein is néhány évig, ezért a tiszteletére létrehozták az Einstein-házat. Bernben található a már régóta működő Chocolat Tobler AG gyár, amely a híres svájci csokoládékülönlegességet, a Tobleronét gyártja.

A városban évente több nagyobb rendezvényt, és fesztivált is tartanak, közülük is kiemelkedő a Hagymavásár, a berni farsang, valamint a Gurtenfestival is. A berni farsangra az egész országból érkeznek minden évben, ez az ünnepség, melyet már több mint 100 éve megrendeznek, országos szinten a 3. legnagyobb ünnepségnek számít. A Gurtenfestivalt a Gurten hegyen rendezik meg, ez egy olyan rendezvény, amely Svájc egyik legnagyobb fesztiválja, valamint ahová sztárfellépőket, énekeseket hívnak, hogy szórakoztassák az ide érkezőket. Bernben, hogyha szeretnénk a helyi sportegyesületet látni játszani, akkor látogassunk el a PostFinance-Arena-ba, ahol a helyi, az országban legnagyobb jégkorongcsapatot láthatjuk játszani, biztosan fergeteges élményben lesz majd részünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük