Kezdőlap » Fitnesz » Beltéri kerékpáros edzés, másnéven spinning

Beltéri kerékpáros edzés, másnéven spinning

A spinning egy új mozgásforma. Beltéri kerékpáros edzés, ami ott fogyaszt ahol szükségünk van rá. Nem terheli meg úgy a szervezetet, mintha a szabadban bicikliznénk, mégis egy kiváló kardióedzési lehetőséget nyújt, mellyel óránként akár 700 kalóriát is elégethetünk. A legtöbb mozgásforma és diéta során, testünk mindenhonnan veszít a súlyfeleslegből, de a spinning által onnan kerülhetnek le a zsírpárnák ahol ténylegesen szükség van rá. Emellett javítja az állóképességünket, mentális képességünket és egyszerre fejleszti testünk-lelkünk.

A legjobb benne hogy nemtől és kortól független, és mára már minden városban ismert mozgásformáról van szó. Az edzőtermi lehetőségek közül a leghatékonyabb zsírégető módszer, ahol egyszerre óvjuk és erősítjük térdünk szalagjait és ízületeit. A dinamikus tekeréssel hatékonyan levezethetjük a felesleges stresszt, és a dinamikus mozgás következtében beindul a fokozott izzadás is, így a méregtelenítő hatásai is kiváló.

Ha kezdők vagyunk, érdemes néhány “szabályt” saját magunk érdekében követni.
Mivel fokozott az izzadás, így érdemes egy kisebb méretű törülközővel mennünk, és a folyadékpótlás is elkerülhetetlen, így legyen nálunk minimum 5 dl folyadék, lehetőleg tiszta víz.

Mint minden sportban, itt is fontos a rendszeresség, ha eredményt szeretnénk elérni. Kezdőknek heti 2-3 ,haladóknak 3-4 alkalom ajánlott heti rendszerességgel.

A spinning egy bárki által követhető és élvezhető mozgásforma, mely nem igényel egy törülközőnél, víznél, kényelmes cipőnél többet!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szabadtéri sport télen is: a fülek védelme a hidegebb hónapokban

Az őszi, és téli hónapok hidegebb időjárásában a fülek védelme külön odafigyelést igényel. A füleink …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük