Kezdőlap » Látnivalók » Belgium

Belgium

Belgium manapság számos bulinak ad helyet. Ezért fiatalok látogatják a legtöbben. Természeti viszonyai ideálisak minden korosztálynak . Az Északi-tenger partján , Nyugat-Európában terül el. Nyugati részét a tenger dagályszintjénél mélyebben fekvő Flandriai-síkság foglalja el. Ez kelet felé a Brabanti-dombvidékbe megy át. A halmok magassága kelet felé haladva eléri, helyenként meghaladja a 200 métert. Délkeleti rézét az átlagosan 600 méter magas Ardennek borítja. Legkiemelkedőbb pontja Botrange 696 méter.

Legfontosabb folyói, illetve csatornái a Meuse 116 km, a Sambre, a Schelde és az Albert-csatorna. Éghajlata óceáni, amelyet a tengertől való távolság és a domborzat differenciál. Az Ardennek éghajlata hegyvidéki kontinentális. Az uralkodó nyugati szelek sok csapadékot hoznak évente nagyjából 600-1500 mm. A nyár hűvös és esős, a tél szintén nyirkos és hűvös.

Az évi középhőmérséklet a sik vidéken 9-10 fok környékén van . Az Ardennekben ez csak 7 fok . Fővárosa : Brüsszel mely elég jelentős politikai terület. Brüsszel 2 részre tagolódott az évek során mégpedig : Flamand régióra és a Brüsszel főváros régióra. Az ország egy része 2 nyelvű, de egy adott részen 6 különböző nyelvet beszélnek. Brüsszelt kb. 10 század táján alapították .1958 óta folyamatosan építik és átépítik a Brüsszelt. Az ott élő emberek nagyon barátságosak.

Ne felejtsük el a méltán híres csokoládégyártásukat sem , hát csoda hogy minden Brüsszeli mosolyog. A várost bármivel bejárhatjuk , gyalog , autóval vagy ha éppen számunkra kényelmesebb akkor akár biciglivel is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük