Kezdőlap » Hotel » Belföldi utazás Kutasra, egy békés helyre

Belföldi utazás Kutasra, egy békés helyre

Kutas község egy igen kisméretű falucska, ahol mindösszesen 1600-an laknak. A község Belső-Somogyban található, teljes neve Kutas-Kozmapuszta. A település legközelebb Kaposvárhoz fekszik, tőle 30 kilométerre található, egy halom vidéken a Balaton és a Dráva közt.

Ez a település kiváló hely arra, hogy a város zajától elszakadva természetes környezetben tudjunk pihenni, egy csodás zöldövezetben, ahol hatalmas erdők, és sík lankás puszták is egyszerre találhatók. Ide mindenkinek érdemes ellátogatni, hogyha kis pihenésre vágyik a rohanó mindennapokban. A kis településen lovaglással, horgászattal, vadászattal fújhatjuk ki a fáradt gőzt. Hogyha Kutasra jövünk, megszállhatunk a csodás hotelben, amely tulajdonképp a Hertelendy- kastélyból lett kialakítva kastélyszállóvá. A szálláson lehet érdeklődni az árakról, azonban nem kell annyira eget rengetően drága árakra számítanunk, így több marad az olyan szolgáltatásokra, amiket igénybe vehetünk, például a masszásra, vagy a finom borok megkóstolására. A kastélyban egy termálvizes medence is található, amely egész évben szeretettel várja a fürdőzni vágyó vendégeit.
A hotel számos kikapcsolódási formát ajánl egy itt megszálló vendég számára, igénybe vehetünk kínai masszázst, de ellátogathatunk a pisztolypályára, a koronglőtérre, vagy szaunázhatunk, lovagolhatunk, teniszezhetünk, horgászhatunk, golfozhatunk, vagy repülhetünk is.

A falu déli területeinél homok által borított síkságok találhatók, ahol nagyon sokan folytatnak mezőgazdasági tevékenységet, hiszen a talaj alkalmas szőlőtermesztésre is, mint például Kerék- és Cili-pusztán is, ami Kutas északi és nyugati részeit köti össze egymással. A vidék talaja egyes helyeken mocsaras a magas talajvízszint miatt, ezért többnyire égererdők találhatók a falu mellett. Azonban a változatos tájnak köszönhetően a Cipó-dombnál például már tölgyes erdő található. A falu keleti területei tökéletesen alkalmasak kirándulásra, hiszen itt a Kálista- puszta területéig sűrű erdőt találhatunk.

Érdekesség a település nevének eredete, mely arra utal vissza, hogy itt régen igencsak bővizű kutakat hoztak létre, így elnevezték a helyet Kutasnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük