Kezdőlap » Nyaralás » Bélapátfalva

Bélapátfalva

Egertől északra fekvő kisközség amely ideális pihenőhely azoknak ,akik szeretik a csendet ,nyugalmat , illetve az autós kirándulásokat .

A település egyik jellegzetessége a képen is látható Bél-kő , ami valójáben egy kőbánya , ennek a külszini fejtése alakította a hegy oldalát ilyenné . A hely nevezetessége a monostor ahol egy szép ciszterci templom és magának a monostornak a romjai láthatók . (belépő van , de nem sok – viszont nem mindig van ott az illetékes ) Innen indulva vezet út Bél-kő re . Ez egy 2-4 órás út hegynek fel – erőnléttől függően . Lehet végig betonúton is menni , de aki akar mehet a kék túra útvonalon is.

Vagy fel az egyiken és le a másikon . Odafennt egy kőbánya található , ami szép is , és remek a kilátás… Szép köveket is lehet gyűjteni . Borongós időben a felhők a hegy tetején ülnek – érdekes élmény lehet benne sétálni ( igazából mintha erős ködben lenne az ember ) A településen van egy horgásztó , ahol táborozó hely is van és egy egy meglehetősen olcsó étterem , ahol meglepően jól főznek . A településen található Coop közért olcsó és állítom jobb a kínálat , mint az Egri Tescóban . A faluban sok kiadó panzió található, amik nem túl drágák ( hazai viszonylatban )

Hátrány ( bár szerintem inkább előny ) : nem nagyon van internet és a tó feletti részen térerő se nagyon van. A tó mellől indulva vezet túra ösvény Szilvásváradra,de autóval is minden jól megközelíthető. ( Szilvásvárad kb. 10 perc )
Összességében azoknak ajánlanám akik szeretnek sokat mászkálni és a maradék időben a nyugalmat részesítik előnyben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük