Kezdőlap » Hotel » Bayreuthi szállások

Bayreuthi szállások

Ez a németországi város az ország déli területein, a Roten Main partján fekszik, a Frichtel- hegység és a svájci határ között.
Bayreuth-ot gyakran emlegetik úgy, mint Wagner városát, hiszen a híres zeneszerző sokáig itt élt, és több alkotását is itt írta, valamint az ő indíttatására épült fel a helyi operaház, a Festspielhaus is. Hogyha a helyi nevezetességeknél járunk, feltétlenül meg kell említenünk azt is, hogy a város az opera köré építi fel a turisztikáját, mivel júliustól augusztusig minden évben rendeznek egy Wagner fesztivált, ahol a zeneszerző szinte összes művét meghallgathatják az ide érkezők.

Egy másik zeneszerzőnek, Liszt Ferencnek is megtekinthetjük itt az emlékházát, nem messze tőle pedig a Neues Schloss kastélyt, és az Altes Schloss kastélyt is. A nagy operaház mellett egy kisebb operaház is található a városban, ez a Markgräfisches Opernhaus, amit sokan csak őrgrófi operaháznak hívnak. A város középpontjában a Stadtfarrkirche gótikus templom áll, mellette pedig a Markgrafenbrunnen található.

Bayreuth városában a legolcsóbban a diákszállókon szállhatunk meg, de ennél jobb minőségben, mégis hasonló árkategóriában találunk szobát a Zum Brandenburger-ben, és a Brauereigasthof Goldener Löwe-ben. A minőségi szállások általában 3-4 csillagos hotelek, ezeket internet segítségével könnyedén előre lefoglalhatjuk. Érdemes megtekintenünk a City Partner Hotel Bayerischher Hof, és az Arvena Kongress Hotel ajánlatait, de a Ramada Hotel Residenzschloss, és a Waldhotel Stein szállodákban is olyan kényelemhez juthatunk, amilyenhez csak szeretnénk. Háromcsillagos szálláshelyek például az Accent Hotel, a Hotel Restaurant Lohmühle, és a Hotel Goldener Hirsch. Az előbbi hoteleknél az ár tökéletes arányban megfelel a szállás minőségének, és itt is, mint Németországban bárhol részesülhetünk a színvonalas német vendéglátással.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük