Kezdőlap » Betegségek » Basalioma

Basalioma

A Basalioma egy bőrdaganat , ami Magyarországon sajnos eléggé elterjedt . Szomorú , de rosszindulatú ez a fajta daganat . Ez a betegség a szakértők szerint, általában az ötven év körüli világősbőrű férfiakat támadja meg . Természetesen nőknél is kialakulhat a betegség , de ez ritkább esetekben fordul elő .

De hol is keressük a jeleket ?
A test olyan részein található meg , amit könnyen ér a nap . Ilyen például az arc , fül , karok , hát , mellkas stb . Sajnos a kialakulásában nagymértékben játszik szerepet a nap és ezzel együtt az UVB sugarak A basalioma több típusával is találkozhatunk . Az egyik ilyen típus a nodurális . Erre a típusra jellemző az eleinte gyöngyházfényű csomó , ami az idő előrehaladtával kifekélyesedik Van még a felületes basalioma , itt azt tapasztalhatjuk , hogy több rózsaszín folt jelenik meg . És találkozhatunk még a pigmentális basalioma .

Ebben az esetben csak egy csomó jelenik meg testünkön, ami szürke színű . Szerencsére ez a betegség is kezelhető és elég sok módszert is felsorakoztat az orvostudomány . A szakértők szerint a legjobb választás a műtéti út választása . Ebben az esetben kimetszik a csomót . Javasolhatják még a folyékony nitrogénnel való fagyasztást is . Nagyon fontos , hogy mindenképp valamilyen kezelési módszert alkalmazzunk, mivel ha nem tesszük , akkor a betegség komoly károkat tehet szervezetünkben . Sikeres eltávolítás esetén nagyon kicsi a kiújulás esélye . Természetesen különböző időközönként érdemes ellenőrzésekre menni , hogy biztosak lehessünk egészségünk meglétében .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük