Kezdőlap » Film » Barátok babával (2011)

Barátok babával (2011)

Maya Rudolph, Kristen Wiig, Adam Scott, Chris O’Dowd, Jon Hamm, Jennifer Westfeldt – és a lista még nem teljes… Ha a történet nem is lenne jó, ilyen szereplőgárdával akkor is érdemes lenne megnézni, de szerencsénk van, mert maga a történet is lebilincselő, érdekes és elgondolkodtató. A forgatókönyvet Jennifer Westfeldt írta, ráadásul ő is rendezte a filmet, aki Jon Hammel egy párt alkot a való életben, a filmben viszont nem.

Kitűnő együttműködésükre példa a közös munka, különösen arra való tekintettel, hogy a film szerelemről, barátságról, gyereknevelésről, és minden ezzel járó problémáról és nehézségről szól. Feltűnik még Megan Fox is, karaktere nem meglepő módon vihart kavar, de minden jó, a vége jó alapon elcsitulnak a viszályok, és mindenki megtalálja a helyét az életben.

Maga a vezérfonal arról szól, hogy két, harmincas éveiben járó jó barát úgy dönt: közös gyereket vállalnak mindenféle romantikus kötelezettség nélkül, hiszen a környezetükben azt tapasztalták, hogy a gyerek és a szerelem már nem fér össze. Természetesen ez nem úgy megy, ahogyan azt eltervezték, utat törnek maguknak az érzelmek, és bár mindketten találnak egy látszólag tökéletes partnert, a barátságuk – és a közös gyerek – mégis egymáshoz láncolja őket, és rájönnek: ha családot tervez az ember, akkor sosem terv szerint mennek a dolgok, és a barátság a legjobb alapja a közös jövőnek. Pozitív példaként jár el a film, értékeket közvetít egy egyébként zavaros társadalmi helyzetben, és felhívja a figyelmet arra: egy jobb jövő megteremtése biztos eszköze a fejlődésnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük