Kezdőlap » Látnivalók » Barangolás Dublinban

Barangolás Dublinban

Dublinban járva az ember azt sem tudja, hová kapja a fejét, mit nézzen meg először, annyi csodálatos dolog van ebben a városban. Sok hely van, amit egy turistának szinte kötelező ott megnéznie, ez a cikk ezeket igyekszik felsorolni.

Trinity College

Ezt a gyönyörű és máig rendkívül népszerű egyetemet, ahová a világ minden tájáról érkeznek diákok, hogy itt tanulhassanak, még I. Erzsébet alapította.

Museum of Archeology and History

Rengeteg csodálatos leletet láthatunk itt, különösen a bronzkorból. Ezenkívül megcsodálhatjuk az egyiptomi kiállítást, vagy régi arany tárgyakban gyönyörködhetünk.

National Gallery

Olyan nagyformátumú művészek munkáit tekinthetjük itt meg, mint Monet, Picasso, vagy éppen Rembrandt, de minden jelentős ír művésztől van itt kiállítva valami.

Phoenix Park

Európa legnagyobb olyan parkja, mely városban helyezkedik el. Rengetegen látogatják, hogy sétáljanak, piknikezzenek egy jót, kikapcsolódjanak, kipihenjék a hétköznapok fáradalmait. Itt található az Ashtown Castle, a Wellington-emlékmű, de még az állatkert is.

St. Patrick’s Cathedral

A város legrégebbi keresztény temploma, a legenda szerint Szent Patrik is keresztelkedett meg. Ezenkívül a maga kilencven méter hosszával és negyvenöt méter magasságával ez Írország leghosszabb temploma, és a legtöbb haranggal rendelkező épülete.

St. Stephen’s Green

Dublin legrégebbi parkja, már a középkorban is megvolt. Szép, nagy tavakkal, hatalmas zöldterülettel várja az idelátogatókat. Több emlékmű is keresztezheti utunkat, ilyen például a Three Fates is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük