Kezdőlap » Jog » Banki titkok

Banki titkok

A banktitoknak van egy nagyon sajátos területe, amire nagyon oda kell figyelni, hiszen hatalmas problémák lehetnek belőle, akár jogi problémák is.

Ez a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozását megelőző törvény szabályozása. Ez arról szól, hogy ha bárki, aki a pénzügyekkel kapcsolatba kerül, ha valamilyen gyanú felmerül, azonnal jelentési kötelezettsége van az adóhatóság felé. Belső szabályzatokban ki kell dolgozni, hogy kik lesztek azok az emberek, akiknek a Front Office-ban dolgozó személyek jelentenek. Egyéb feladataik is vannak ezeknek az intézményeknek, mégpedig számlanyitáskor vagy nagyobb összegű készpénz mozgásakor be kell azonosítania az ügyfelet.

Az adójogi szabályok nagyon speciálisan vonatkoznak az elengedett tartozásokra. Az elengedett tartozások közül izgalmas az a szabály, ami arról szól,ha a pénzügyi intézmény megnézi az ügyfeleit és az azonos helyzetben lévőket egyenlő elbánásban részesítve elengedi a tartozásokat,akkor ez adó és illetékmentes lesz. Ezt a szabályt kimondani könnyű, de a banknak problémát jelenthet, hogy mi az egyenlő eljárás.

Egyedi tárgyalásokat kell lefolytatni, itt kiderülhet, hogy más a kockázat, amit már a kölcsön folyósításánál is felmértek. Más a tárgyalás kimenetele és nehéz megalkotni azt a szabályzatot, ami alapján meg lehet védeni a hitel elengedéskor, hogy minden azonos helyzetben lévő ügyfelünket egyenlő elbánásban módosítottuk. Ezt a problémakört a hitelintézeti törvény is szabályozza. A különféle pénzintézeti termékek esetében megjelenhet a kamat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lakástámogatás

A 122011es kormányrendelet a lakásigényt írja elő. Itt a feltétel, hogy a költség 30%-át és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük