Kezdőlap » Hotel » Bangkok, Thaiföld fővárosa

Bangkok, Thaiföld fővárosa

Bangkok Thaiföldön található, és az ország fővárosa is egyben, ahol több mint 8,5 millió ember él. Bangkokot sokszor a „kelet Velencéjének” nevezik, hiszen a Thai-öbölnél, és a Chao Phraya folyónál fekszik. Ez a város rendkívül messze van hazánktól, több mint 9000 kilométerre fekszik Budapesttől légvonalban, ezért mindenféleképp csakis repülővel tudunk ide eljutni. Hogyha időben veszünk repülőjegyet, akkor a kényelmes utazás nem is lesz olyan drága, akár 200 ezer forint alatt meg is oldhatjuk az útiköltséget.
A városban több jó minőségű szálloda is található, köztük olyan hotelek, melyek világhírűek. A legnépszerűbb szálláshelyek között mindenképp megemlítendő a Holiday Inn Bangkok, a Radisson Hotel Bangkok, a President Solitaire Hotel Bangkok, és a Sofitel Centara Grand Bangkok Hotel is. Természetesen azonban nem csak a jómódúak találnak majd nekik megfelelő szállást, hiszen olcsóbb, kedvezőbb árú vendéglátóegységek is vannak a városban, mint a Sawasdee Welcome Inn Bangkok, a Nappark Hostel Bangkok, a Nine Place Hotel Bangkok, és a Woodlands Inn Hotel Bangkok.

A thaiföldi fővárosban biztosan nem fogunk unatkozni, hiszen ez egy remek hely arra, hogy nemcsak nyaraljunk, hanem egy idegen város fedezzünk fel, ismerjünk meg. Számos nevezetessége arra is rendkívül jó lehetőséget ad, hogy elinduljunk egy városnéző túrára, és a látványosságokat végignézzük. Bangkokban több múzeum is található, például a National Museum, a National Gallery, vagy a Doll Museum. Érdemes elsétálni a Lumphini Parkba ha kicsit lepihennénk, valamint megtekinthetjük a Bangkok’s Democracy Monument emlékművet is, és a Vimanmek Palace-t. A városban a látnivalókon túl is akadnak programok, hiszen minden évben legalább 5 nagyrangú fesztivált rendeznek itt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük