Kezdőlap » Hotel » Bamako, a híres rallyváros

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja is. A majdnem 2 millió fős lakosságú város mellett folyik el a Niger folyó. Bamako városát mindenki csak a híres rallyról ismeri, azonban egykor még a Dakar is áthaladt a városon. Ez a város magyar szempontból a Budapest-Bamako rally miatt lehet igazán érdekes, természetesen hogyha ide szeretnénk utazni, akkor érdemes egy-egy verseny idejére időzíteni az utunkat.
Hogyha el szeretnénk Bamakoba látogatni, akkor ezt repülővel tehetjük meg, pontos információkról érdeklődjünk az egyes légitársaságoknál, és az utazási irodákban, akik ide szerveznek utakat. Ne számítsunk túl olcsó jegyárakra ilyen távolságnál, de például előfordulhat, hogy az Air France járatainál egy retúrjegyhez akciósan hozzájuthatunk közel 300 ezer forintos áron is. Mindenképp számoljunk azzal, hogy esetleg Budapestről közvetlenül nem, csak Bécsből vagy Pozsonyból tudunk majd ide repülni. Sajnos az is megeshet hogy többször át kell majd szállnunk, így csak Prágán, vagy Amszterdamon keresztül érhetünk végleges úti célunkhoz.
Ahhoz képest hogy egy szegény országról van szó, ezt az érzést egyáltalán nem tükrözi Bamako két luxusszállodája, a Laico Hotel El Farouk Bamako, és a Laico L Amitie Bamako. Jóval olcsóbb, mégis számba vehető szálláshelynek számít a Radisson Blu Hotel Bamako, és a Le Comme Chez Soi Hotel is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Brugge nevezetességei

Brugge városa Belgiumban található, az ország nyugati részének, illetve a flamand régiónak a legnagyobb települése. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük