Kezdőlap » Hotel » Balmazújváros

Balmazújváros

Balmazújváros egy 17 ezer fős lakosú kis település Magyarországon, Hajdú-Bihar megyében, a Balmazújvárosi kistérségben. Sokan tartják ezt a várost úgy, mint egy máig fennmaradt tipikus mezővárost, hiszen a település pontosan a Hortobágy, és a Hajdúság között fekszik.
A város területén két természetesen létrejött víz is található, az egyik a Kadarcs-Karácsonyfok-csatorna, a másik pedig a Hortobágy-folyó. Balmazújvárostól nem messze folyik a Keleti-főcsatorna is, így ez a folyó is csak 3 kilométernyire van tőle. Habár sokan csak azért jönnek ide, hogy éljenek horgászszenvedélyüknek, Balmazújváros néhány nevezetességgel is rendelkezik, amit szintén érdemes megnézni ha erre járunk.
Az egyik ilyen a Helytörténeti Múzeum, ahol a település múltjával, eddigi történelmével ismerkedhetünk meg. A másik a Semesey-kastély, ahová érdemes ellátgatni, hiszen egy szép erődítmény, és egyben építészeti remekmű. Híres a városban található Turul-szobor, valamint a helyi termálfürdő is, ahová sokan járnak fürdeni.
Balmazújváros nemcsak látnivalóiról, hanem népművészeti értékeiről is ismert, ilyen például a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar, vagy a Himes Néptáncegyüttes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük