Kezdőlap » Látnivalók » Balatoni látnivalók

Balatoni látnivalók

Azt mindenki tudja, hogy a Balaton partján rengeteg strand várja a fürdőzőket és talán a lángos ízét is a szánkban érezzük, de nemcsak lubickolni érdemes ide látogatni.

Kezdjük a sort Hévízzel, ahol szintén fürdőzni lehet, de meleg gyógyhatású vízben. Szív-és érrendszeri panaszokkal és ízületi bántalmakkal is ajánlott felkeresni a Hévízi-tavat. A környék klímájának köszönhetően ritka növényfajokba is botolhatunk.

Tapolcán is vízi program jár, de ebben az esetben a helyi tavas barlangban való csónakázás jelenthez nagy élményt. 1902-ben véletlenül fedezték fel és akár télen is ellátogathatunk ide, hiszen a 19 fokos vízhőmérsékletnek köszönhetően, akkor sincs odalenn nagyon hideg. Asztmásoknak tehet jó a levegője, de itt fürödni nem lehet.

A bulizni vágyó fiatalokat nyáron számtalan fesztivál és rendezvény várja. A legismertebb és legfelkapottabb a Balaton Sound. A belépőjegy borsos, de itt akár külföldi fiatalokkal is ismerkedhetünk és barátkozhatunk. Hazai fesztiváljainkat rengeteg holland keresi fel.
Az aktív pihenésre vágyók vízi sportok közül válogathatnak. Legyen szó, akár Balaton átúszásról, akár a nyugodtabb vízi biciklizésről.

Tihanyi-félszigeten is érdemes egyet sétálni és megtekinteni az apátságot. Rengeteg madár és növényritkaság él itt, a sajátos klímának köszönhetően.
Szállást kisebb településeken olcsóbban foglalhatunk és ott akár szabad strandokba is belefuthatunk, ha spórolni szeretnénk. Ha a Balatonon járunk, akkor egy hajókázást is iktassunk be, a gyerekek számára ez különösen nagy élmény lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük