Kezdőlap » Látnivalók » Bahrein avagy a futamok szigete

Bahrein avagy a futamok szigete

Gyönyörű ország, ám közel sem olyan békés, mint ahogyan azt gondolnánk. Szinte nincs olyan év, hogy ne lenne valamiért valami kisebb összecsapás, de nézzük inkább a jó oldalát. 2004 óta már egyre több figyelmet fordítunk erre az országra a dolog apropója pedig nem más, mint a Forma 1 futamok, hiszen előfordult már olyan is, hogy veszélybe került a futam megrendezése is. 5,412 km hosszú pályán száguldó mezőny figyelése közben, döbben rá az ember mennyire gyönyörű az a táj, nem kevesebb mint 33 szigetből áll ezek nagy része még mindig lakatlan.

A Perzsa ( Arab)-öböl térségében fekszik alig 30 kilométernyire Szaúd-Arábia és Katar partjaitól. Legnagyobb és egyben névadó szigete 43 km hosszú és 16 km széles. Fontosabb szigetei 8 km2 területű Szitra és Umm Naszan 13 km2. A táblás szerkezetű szigetek alig néhány méterrel emelkednek a tengerszint fölé. Viszonylag több a művelésre alkalmas terület, mint a környező országokban ,mivel Bahrain szigetén 200 forrás található, amelyek vize ivásra és öntözésre egyaránt alkalmas. Az évi átlaghőmérséklet 27 celsiusfok, de nyáron megközelítheti a közel 50 celsiusfokot is.

A tenger hatására igen magas a páratartalom eléri a 90%-ot is. Az esőt szinte csak hírből ismerő ország évi csapadékmennyisége nem éri el a 150 millimétert. Az ország igen gazdag ezt köszönheti főleg a 30-as években felfedezett olajnak. Az odalátogató turisták luxus körülmények között tölthetik napjaikat, bár ennek ára is van, mégis maradandó élményt nyújt a sport kedvelők , a kultúra iránt érdeklődők számára egyaránt. Számos F1-es pilóta vett már itt házat, nyaralót magának.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük