Kezdőlap » Hotel » Bad St. Leonhard

Bad St. Leonhard

Bad St. Leonhard egy osztrák kisváros, ahova nagyon sokan mennek kikapcsolódni Magyarországról is, hiszen itt télen-nyáron akad program, és persze sportolási lehetőség. A város turizmusa is éppen emiatt élénk, ahogy a gazdasága is, és a helyi emberekre is az élettel teliség, a folytonos nyüzsgés a jellemző olyannyira, hogy aki ide jön, biztosan jó kedvre derül rövid időn belül.
Bad St Leonhard, vagy ahogy Ausztriában teljes nevén hívják, Bad Sankt Leonhard im Lavanttal sok látnivalót tartogat az ide utazók számára. A település életében korábban jelentős volt a bányászat, azonban napjainkban már sokkal inkább a gyógyító erejű források, és a többi nevezetesség, valamint a végtelen programlehetőség vonzza ide az embereket. Az elsőszámú célpont a St.Leonhard gyógyfürdő azok számára, akik ide utaznak, viszont érdemes szétnézni a városka utcáin is. Ha már belevágtunk a városnézésbe, tekintsük meg a gótikus zarándoktemplomot, melyet a rabok, és állatok védőszentjének szenteltek fel, de ugyanilyen lényeges helyi nevezetesség a 18. századból származó Mária szobor, amely a főtéren található, a híres Biedermeier házakkal együtt.

Bad St. Leonhard talán a legalkalmasabb hely az aktív kikapcsolódásra. Amint megtaláltuk a szállásunkat, érdemes kiválasztani egy olyan programot, amiben örömünket leljük, legyen az akár valamilyen sport, vagy másféle tevékenység. Itt lehetőségünk van teniszezni, horgászni, túrázni, kipróbálni a minigolfot, a mountain-biking-ot, a síelést, a szánkózást, a labdarúgást, a sífutást, a jégtekét, a lovaglást, és a quadozást. Ha ez sem lenne elég, kipróbálhatjuk az íjászatot, a bobozást, az élményparkot, vagy ellátogathatunk az úgynevezett Tipi-faluba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük