Kezdőlap » Baba-mama » Baba: tanítsd orrot fújni

Baba: tanítsd orrot fújni

Sajnos akármikor szembesülhetünk azzal , hogy gyermekünk megfázott , folyik az orra , köhög , és nyűgös . Az is benne van a pakliban , hogy apróságunk allergiás , ezáltal nap mint nap orrot kell fújni . A legtöbb gyermek nem szereti , ha orrát ki kell fújni , olyan dolognak tartják ami fájhat ,vagy amitől szenvedni fog . Persze mi tudjuk , hogy nem így van , de nekik hiába mondjuk …. Ettől függetlenül sajnos ha tetszik , ha nem ezt akkor is meg kell tanulni .

De mit tehetünk , azért , hogy ez ne szenvedések közepette történjen meg ?
Adunk pár tippet , ami már másoknál már bevált . Ilyen megoldás például , a már gyógyszertárakban kapható lufi , amit az orrhoz lehet csatlakoztatni , és így az felfújható orral .

Melyik gyermek ne imádná a lufit ?
Ezzel élvezetesebbé válhat az orr tisztán tartása . Tudnunk kell , hogy a csecsemők nem tudnak szájon keresztül lélegezni , így náluk fokozottan fontos az orr tisztítása , tisztán tartása . A következő alternatíva lehet például , ha játszunk gyermekünkkel egy játékot, méghozzá azt , hogy próbálja meg utánozni a nyuszit ahogy szimatol , szaglászik . Ez sokak szerint beválhat , hisz játékos formában tanít . Megpróbálhatjuk azt is , hogy egy gyertyát meggyújtunk és megkérjük az apróságot , hogy az orrával fújja el . Amennyiben a fenti leírt lehetőséget kipróbáljuk és elkezdjük alkalmazni , akkor hamarosan tiszta lesz gyermekünk orra és nem kell rettegnünk a jövőben felmerülő hisztiktől egy egy megfázás vagy orrfolyás alkalmával .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük