Kezdőlap » Baba-mama » Baba mama torna

Baba mama torna

Amint gyermekünk megszületett , minden percet vele szeretnénk tölteni , ami természetesen meg is valósul, hiszen minimum az első hat hétben meg kell ismerünk babánkat, etetni, altatni , babusgatni kell .
Torna ez idő alatt szóba sem jöhet , egyrészt mert nincs rá időnk , másrészt , mert a szülés minden erőnket elveszi . Hagyni kell regenerálódni a szervezetünket , hogy a későbbiek folyamán egészségben tudjuk nevelni az újdonsült családtagot .

Viszont , ha már elég erősnek érezzük magunkat , és a fent említett idő is eltelt . Akkor elkezdhetünk gondolkozni, hogy hogyan váljunk fitté a szülés után , mindezt úgy megoldva , hogy természetesen a babát sem hagyjuk magára . Erre tökéletesen alkalmas a baba mama torna .

De mi is ez pontosan ?
Ez egy alakformáló fajtája a tornáknak , ahol elsősorban az anyuka aki testét edzi . Persze a babát sem hagyjuk ki a jóból , neki is kijár egy kis mozgás , viszont Ők kisebb mértékben lesznek átmozgatva . Itt nagyobb figyelmet fordítanak a mama testének erősítésére . Egy ilyen tornán általában nem egy baba és egy mama vesz részt, hanem többen gyűlnek össze , ami nagyon jó lehetőséget biztosít arra , hogy a babánk több csecsemővel találkozhasson. Jót tesz egy ilyen edzés program az édesanya lelki világának , hiszen az első pár hétben nem nagyon tudnak kimozdulni , emberek közé menni , így ezt itt megtehetik . Közösségi életet élhetnek . Általában az ilyen torna zenével egybekötött , így gyermekünk hallására is jó hatással lehet .

Minden édesanyának , aki megteheti ,próbáljon ki egy ilyen már már terápiának is megfelelő edzés .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük