Kezdőlap » Film » Az útvesztő

Az útvesztő

Nehéz manapság olyan filmet találni a mozik kínálatában, amire gondolkodás nélkül megérné beülni és kifizetni a jegyárat. Viszont az Útvesztő című film egyértelműen megéri az pénzt. Aki olvasta a filmadaptációhoz alapjául szolgáló könyvet, annak szinte kötelező megnézni a moziverziót, aki nem olvasta, az a film megnézése után garantáltan kedvet kap, hogy falja a betűket, amik ezt a történetet mesélik el.

De aki csak egyszerűen közel 2 óra kikapcsolódásra és izgalmakra vágyik, annak önmagában is érdemes beülne a puha székekre és átadni magát Thomas és társai kalandjának.

Feliratosan vetítik a mozikban ezt az amerikai sci-fi akciófilmet, és 16 éven aluliaknak nem ajánlják. De az ennél időse korosztálynak magával ragadó filmélményben lehet része.

Főhősünk egy nap egyszer csak egy különös világba csöppen és a múltjából nem emlékszik semmire, kivétel a keresztnevére. Ezen az elszigetelt kis világban nincs egyedül, többen fogadják őt – más tizenévesek, akiket szintén ki tudja milyen okból, de ide száműztek, ahol magukra vannak utalva, minden nap küzdeniük kell a túlélésért. Thomas hamarosan megtudja, hogy egy labirintusban vannak, ahonnan nincs kiút.

Az útvesztőt napról napra felfedezik, feltérképezik, de megszökni még senki nem tudott – és nem is nagyon próbált, hisz a biztos halál fenyegeti azt, aki erre vetemedik, mivel nincsenek egyedül: az éj leple alatt furcsa lényeg támadják meg azt, aki éjszakára a labirintusban marad. Thomas más, mint a többiek, ő kíváncsi, és nem akar beletörődni abba, hogy élete végéig az útvesztő rabja maradjon. Mentalitásával egy végeláthatatlan folyamat veszi kezdetét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük