Kezdőlap » Fogyókúra » Az új diéta-trend: 100 falat a fogyáshoz

Az új diéta-trend: 100 falat a fogyáshoz

A számtalan különböző fogyókúrás étrend után újabb divatdiéta jelent meg a horizonton. Az USA-ban jelenleg is kutatásokat végeznek az újfajta fogyókúrával kapcsolatban. A koncepció egyszerűen, mégis hatékonyan hangzik: pontosan 100 falatot kell ennünk, és csak úgy olvadnak a kilók. Érdekesen hangzik, de lehet benne igazság?
Először is, fontos tudni: a módszert nem táplálkozástudományi szakértők fejlesztették ki, hanem a Wall Street Journal magazin mutatta be. Szigorúan véve még nincs is kész a pontos módszer – azonban vannak olyan kutatók, akik olyan eszköz fejlesztésén dolgoznak, mely képes az evési sebesség mérésére. Ezáltal mindenki maga tudná kontrollálni, milyen sebességgel, mekkora mennyiségű ételt fogyaszt el.
Egy falat étel elfogyasztása során átlagosan 11 (nők esetében), vagy 17 kalóriát (férfiak esetében) juttatunk a szervezetünkbe, tehát a 100 falat 1100, illetve 1700 kalória bevitelét jelenti. Ahelyett, hogy az élelmiszerek összetevőinek táblázatát kívülről megtanulnák, vagy számolnánk az étkezések kalóriatartalmát, egyszerűbb mérni az elfogyasztott, és a még hátralévő falatok számát. Az ehhez használatos mérőeszköz elvileg jövőre kerül forgalomba, a diétához azonban nincs rá feltétlenül szükség: a számolást fejben is végezhetjük.
A különféle, evési sebességet mérő eszközök megvétele, és a falatok számolása helyett azonban egyszerűbb, ha levonjuk a diéta sikerének tanulságát: érdemes lassan ennünk, és alaposan megrágni a falatokat. Ezzel megkönnyítjük a gyomor munkáját, tehát az étkezés után kevésbé leszünk fáradtak. Ezenkívül hamarabb kialakul és tovább megmarad a jóllakottságérzet, nem eszünk többet a kelleténél.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legjobb zsírégető módszerek

A zsírégetési folyamatokat a sporttal, és bizonyos élelmiszerekkel is serkenthetjük: a kettő kombinációja a leginkább …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük