Kezdőlap » Fitnesz » Az otthoni fitnesz reményében

Az otthoni fitnesz reményében

Nem kell rögtön állandó testedzésre gondolunk, hiszen csak a jó kondíciót kell elérnünk. Persze ehhez valamennyi testmozgásra szükség van. Tehát formába kell magunkat hozni! Erre nagyon sok lehetőség van. A céltudatos mozgással formáljuk az alakot és növeljük az állóképességet.

Különösen az ülő munkát végzőknek van a rendszeres mozgásra nagy szüksége. Ha egész nap a monitornál, vagy a televízió előtt ülünk, akkor izmain megereszkednek. Ha egész nap csak eszünk, főleg gyorsételeket, a súlyunk, pontosabban a zsírunk gyarapodni fog. A fehérje fogyasztás növelése és a szénhidrátok visszaszorítása eredményt hoz. Természetesen arra lehet hivatkozni, hogy kevés az időnk! De magunkra legyen időnk, hiszen ez nagyon fontos. Természetesen az akaraterő elengedhetetlen!

Hozzá lehet kezdeni közösségben is a mozgáshoz, erre mindenki talál a saját lakóhelyén, vagy egy közeli városban megfelelő edzőtermet. Akinek ez mégsem ideális, akkor használja a youtube-ot, ahol sokféle zsírégető és alakformáló videó van. A Catchvideo segítségével le is tölthetőek ezek, így CD-re írhatók: De vannak USB bemenettel rendelkező televíziók, és ott egy pendrive is elég.
Hagy ajánljak az otthoni mozgáshoz néhány remek gyakorlatot! A hazai nagy neveket mindenki ismeri, így nem róluk beszélnék. Teri Ann Krefting félórás, alakformáló programjai mellett TiffanyRothe tízperces csípő, has és hátformáló gyakorlatait.

Az időpont kiválasztása, ha egy edzőterembe járunk, adott. A rendszeresség az nagyon hasznos, és ha csoportban könnyebben elszánjuk magunkat, akkor ez a megoldás. Bár ez pénzbe kerül. Ha az otthoni testedzés mellett döntünk, akkor ajánlom a reggeli időpontot. Egy kicsit korábban kelünk, és heti háromszor egy-egy félóra, a többi napokon pedig egy tízperces mozgás már két hét alatt is csodákra képes!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük