Kezdőlap » Kert » Az őszi faültetés

Az őszi faültetés

Ilyenkor köszönt be minden családban, hogy milyen fát is ültessünk.

Legtöbben az almafákra esküdnek, mert nem nehéz őket rendben tartani, mindenki szereti az almát és sok féleképpen fel lehet használni. Az almafák közül is az idared almát kedvelik, mert édeskés és igen gazdag lében. Kicsik nagy kedvence, hiszen nagy almának számít és szép piros. Az idősebb korosztálynak is ideális, hiszen sok minden dolog hozható ki belőle, például egyszerre lehet csinálni almás pitét és almalét. Sokan nagyon jó szempontnak tartják azt is, hogy hamar megnő a fa és rengeteg gyümölcsöt tud hozni a házhoz ez kedvező, mert így spórolási lehetőség is egyben a mai árak mellet. Októberben érik be mely ideális időszak, teljesen februárig is kitarthat a készletünk, ha elteszünk párat, nem penészedik be, nem kell pincében vagy különleges helyen tárolni őket.
Vannak, akik kevésbé szeretik az almát, ők általában a nyár eleji gyümölcsöket kedvelik nekik ilyenkor a legkedvezőbb választás a meggy és a cseresznye. Ez a két gyümölcs pont két ellenkező íz mely hasonló kinézetben. Ez is több generációra osztható. A gyerekek jobban az édeset szeretik, az az a cseresznyét. Az idősebb generáció inkább a savanykását szereti. A meggyet könnyen tárolhatjuk befőtt ként és ez a téli időszakoknak is kedvezőbb lehet.

De a családokban kedvelt fa az mindenütt a dió. A gyors növekedése és a termés felhasználásának sok oldalúságának köszönhetően. A gyerekek imádják a magas diófákat megmászni és a nagy kiterjedésük miatt, mert arra könnyű bunkert építeniük. Nagyon kedvező az alá építet kis homokozóknak, hiszen nem kaphatnak az ott játszó gyerekek napszúrást. Ez a családoknál a legkedveltebb fafajta minden téren kedvező
Így a fafajták között ezek a legnyerőbb lehetőségek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük