Kezdőlap » Hotel » Az óceánjáró hajók, és az MSC Crociere

Az óceánjáró hajók, és az MSC Crociere

Akinek valami fogalma van arról, milyen is egy óceánjáró hajó, biztosan tudja, hogy az egyik legnagyobb, és az elmúlt évek során vezető cég a szakmában az MSC Crociere. A cég, melynek világszerte már több mint 36 irodája van, elsősorban a Földközi- tengeren szervez körutazásokat, és igen erős védjegye a minőségi olasz kiszolgálás. Napjainkban az MSC Crociere rendelkezik a legnagyobb olyan hajóflottával, amely óceánjárókat tartalmaz, ebben összesen 11 hajó található, mellyel évente körülbelül 1 millió utast tudnak szállítani.

A cég első két hajója az MSC Lirica és az MSC Opera nevet kapták, ezeket 2003-ban, és 2004-ben szerezte meg a vállalat. Mindkét jármű 2000 utas kiszolgálására képes, akárcsak a később a flottához csapódó MSC Sinfonia és az MSC Armonia is. A hajóstársaság tengeralattjárókkal is foglalkozik, melyek általában 3-4 ezer fő befogadására képesek egyenként. Természetesen mindegyik járművön a vendégek teljes körű luxusban érezhetik magukat, csak hogy egy példát említsünk, a cég tulajdonában áll egy jacht is, az MSC Jacht Club, amely 6 csillagos jelölésű, és közel 100 luxuslakosztályt foglal magában.

A társaság elmondhatja magáról, hogy természetbarát, hiszen már 6 „Arany gyöngy” díjjal is kitüntették őket, ami az előbbi tényt nemzetközileg is tanúsítja. A flottában minden hajó egyedi körülményeket ajánl a vendégeinek, barátságos légkört, egy modern környezetben. Egyes hajókat, mint például az MSC Sinfoniát a kortárs zeneszerzők szimfóniái ihlették, míg egy másikat, az MSC Liricát különböző építészeti anyagok. A flottában minden hajó egyformán modern, elegáns, és különleges, abban biztosak lehetünk, hogy ezen hajóknak nincs párja, hiszen mind egyedi tervezésű.

A hajók közül kiemelhetjük azt a modellt, melyben egyszerre jelenik meg a luxus, és a legmodernebb technika, ez a Splendida nevű óceánjáró hajó. Több szóval is jellemezhetnénk, azonban elegendő hogyha annyit mondunk, hogy klasszikusan egyszerű, mégis futurisztikus. A hajó felszínén a pihenés mellett sportolásra, edzőtermi kikapcsolódásra is van lehetőség, hiszen található rajta uszoda, fali teniszpálya, és a luxus sportok szerelmeseinek Formula1-es szimulátor is. Ezt a hajót azonban minden luxusa ellenére úgy tervezték meg, hogy teljesen környezetbarát legyen, és a leginnovatívabb technológiákkal építették be. A Splendida-n belül vízfeldolgozó is van, így újrahasznosító is egyben, minden bizonnyal jogosan érdemli ki az ÖKO- hajó címet.
Az MSC Corciere társaság számos úti céllal indít járatokat, elsősorban Mediterráneumba, a Karib-szigetekre, Észak-Európába, Dél-Amerikába, valamint Dél-Afrikába is, azonban választhatjuk a felfedező út kategóriát is, hogyha izgalmakra vágyunk. Aki például a karácsonyi ünnepeket, vagy az újévet szeretne egy óceánjárón megünnepelni, arra is lehetősége van, de választhat olyan körutazások közül is, amelyek több állomást is érintenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A legfényesebb hajótársaság

A Crystal hajótársaság legnagyobb hajója a Crystal Serenity, amelyen egyszerre több mint ezer vendéget tudnak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük