Kezdőlap » Utazás » Az igazi kis pihenő falu Nei Pori

Az igazi kis pihenő falu Nei Pori

Nei Pori az Olymposz hegy lábánál található kis üdülő falucska megannyi apartmannal és szállással. A mondák szerint ebbe a falucskába jöttek le az istenek, hogy az emberek között bolyongva megismerjék milyen a valódi világ. A település messze a forgalmas úttól található, ami azt eredményezi, hogy nyugodt és csendes környezetben pihenhetünk.

Mivel a település kicsi, így nem ugyanazokat az igényeket élvezhetjük, mint más görög városokban így például ne számítsunk hatalmas éttermekre, és szórakoztató központokra, hanem inkább, kisebb kávézókra, helyi éttermekre, és csak pár élelmiszer boltra. Azonban mind ezt ellensúlyozza a falu mellett lévő tiszta és lágy homokú strand, amit még Görögországban is a legjobbak között említenek. A közlekedés természetesen lehetséges autóval, és a nagyobb városok felé mint Thessaloniki-be, folyamatos busz járatokat indítanak.

A falut az év bármely szakában érdemes meglátogatni, de akik jártak a környéken azt állítják, hogy a tenger augusztus és október között a legalkalmasabb a fürdésre, mivel nincsen nagy hőség, és a turisták is ebben az időszakban már nem nagyon látogatják Nei Pori-t, így a nyugodt pihenés garantált. A szállások minősége és ára egyenlő arányban van, mivel a kisebb olcsóbb apartmanoktól, egészen a luxusszállásokig terjednek. Összesen több mint 150 szállás közül válogathatunk.

Ami sok ember számár nagyon fontos az, hogy Görögországi viszonyokat nézve itt valóban a magyar pénztárcának megfelelőek az árak és szállás díjak. A környék biztonságos így nem kell attól tartanunk, hogy bármilyen értéktárgyunk eltűnne a szállásról, avagy éppen akkor amikor fürdőzünk a tengerben. A túraútvonalakat nehogy kifelejtsük a programjainkból, mivel az idegen vezetés nagyon sok érdekes információt árul el az olymposz-i istenekről, és arról, hogy miként jöttek le a hegyről, emberi formát öltve, és éppen hol merre jártak. Ez a túraprogram, ha szerencsénk van, és előre bejelentkezünk akár magyar idegenvezetővel is végignézhető, de alapból angol nyelven mondják el a tudnivalókat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Látnivalók Hawaii-on

A Hawaii táj önmagában is nagyon szép, azonban eme látványt csak tovább emelik a helyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük